
Rekesalat med Caesar-dressing
Lær hvordan du lager en deilig shrimp caesar salad, perfekt for varme sommerdager. En rask og enkel oppskrift for en forfriskende lunch eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ½ ss ferskpresset sitronsaft
- 2 ts Dijon-sennep
- 1 ts ansjospasta
- 2–3 fedd hvitløk
- ¾ kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt ekstra til pensling
- 2 ts Worcestershire-saus
- ½ kopp revet Parmesan
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 450 g store reker (20/25), skrelte og rensede
- 30 cm baguette, skåret i 2 cm terninger (ca. 24 krutonger)
- 8 syltede røde cherrypepper
- 4 romainesalat-hjerter, delt i to på langs
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: åtte 12-tommers bambuspyd
- 2Bløtlegg åtte 12-tommers bambuspyd i varmt vann i omtrent 30 minutter.
- 3Forvarm en grill eller grillpanne til middels høy varme. Lag dressingen: Pulsér sitronsaft, sennep, Worcestershire-saus, ansjospasta og hvitløk i en food processor. Tilsett gradvis olivenoljen mens maskinen går. Rør inn parmesanosten. Krydre med salt og pepper.
- 4Vend reker med 2 spiseskjeer av dressingen, og brødterningene med ytterligere 2 spiseskjeer av dressingen. Tre rekene på 4 spyd, og brødterningene på 4 spyd. Topp hvert spyd med en varm cherrypepper. Grill brødspydene til de er ristet med grillmerker, ca. 30 sekunder til 1 minutt på hver side. Ta dem av grillen.
- 5Grill rekespydene til rekene blir rosa, og snu dem én gang, i 3 til 4 minutter.
- 6Pensle romaine-salatbladene lett med olivenolje og grill til grillmerker vises, 1 til 2 minutter på hver side. Skjær salaten på tvers i 3,8 cm brede strimler.
- 7Vend salaten med 1/2 kopp dressing, og smak til med salt og pepper. Server rekespyd og krutongspyd over salaten, med ekstra dressing som dryppes over.