
Avokadomajones
oppskrift på avocado majones som er perfekt som tilbehør eller dip. enkel å lage og sunnere alternativ. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stort eggeplomme
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 2 teskje Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 3/4 kopp olivenolje
- 1 spiseskje kokende vann
- 1 avokado, skrelt og kjernet
- 2 spiseskjeer frisk limesaft
- 1/2 liten rødløk, finhakket
- 1/2 bunt flatbladpersille, bare bladene, grovhakket
Fremgangsmåte
- 1I en stor blandebolle, visp eggeplommen sammen med salt, pepper, sennep og sitronsaft. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle, veldig sakte i begynnelsen, mens du visper kontinuerlig. Fortsett å vispe til all olivenoljen er helt absorbert. Rør inn det kokende vannet for å stabilisere majonesen. I en annen bolle mos avokadoen og limejuicen sammen. Rør inn avokadoen, løken og persillen i majonesen, og dekk til. Hvis den ikke skal brukes med en gang, oppbevar den i kjøleskapet i opptil 2 dager.