
Brasedkål
Lær hvordan du lager braised cabbage, en deilig og enkel rett som passer til mange middager. Perfekt for en smakfull og sunn tilbehørsrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp peanøttolje
- 1 middels stor rød løk, skivet
- 1 kopp brunt sukker
- 2 Granny Smith epler, skivet
- 1/2 kopp rødvinseddik
- 4 pund rødkål, kuttet i julienne
- 2 kopper rødvin
- 2 kopper appelsinjuice
- 1 kanelstang
- 3 teskjeer ingefærpulver
- Salt og pepper, etter smak
- Noen gullblad, til dekorasjon (valgfritt – tilgjengelig i spesialbutikker)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Varm opp en tykk gryte. Tilsett peanøttolje. Surr den røde løken til den blir gjennomsiktig. Strø over brunt sukker og kok i noen minutter til det begynner å karamellisere. Tilsett skivede epler og deglaser med rødvinseddik. Kok opp. Tilsett rødvin og appelsinjuice, kanelstang, ingefersirup, salt og pepper. La det småkoke i 5 minutter.
- 3Ha i rødkålen og fortsett å koke i omtrent 10 minutter på komfyren. Dekk kålen med aluminiumsfolie og sett det i en forvarmet ovn på 175 grader Celsius (ca. 350°F) i ca. 45 minutter. Ta ut og smak til, og juster krydderet om nødvendig.