Kremete potetmos

Kremete potetmos

Lær hvordan du lager kremete potetmos som smelter i munnen. En enkel oppskrift for perfekt tilbehør til alle middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 pund russet- eller Yukon Gold-poteter
  • 1 1/2 staver (12 spiseskjeer) smør, pluss mer til topping
  • Én 8-unse pakke kremost, myknet
  • 1/2 til 3/4 kopp halvt og halvt
  • 1/2 til 1 teskje krydret salt, for eksempel Lawry's
  • 1/2 til 1 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell og del potetene i biter som omtrent er like store. Kok opp en stor kjele med vann og legg i potetene. La det koke opp, og la dem koke til de er gjennomkokte, ca. 30 til 35 minutter. (Når de er gjennomkokte, skal en gaffel lett gli inn i potetene uten motstand, og potetene skal nesten, men ikke helt, falle fra hverandre.)
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Sil av vannet fra potetene i en stor sil. Legg dem tilbake i den tørre kjelen og sett kjelen på komfyren. Mos potetene over svak varme, slik at all damp slipper ut før du tilsetter de andre ingrediensene.
  4. 4Slå av varmen og tilsett smør, kremost og omtrent 1/2 kopp halvhavt melk. Mos godt! Deretter tilsetter du omtrent 1/2 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper. Rør godt, smak til og tilsett mer halvhavt melk, salt og pepper etter behov.
  5. 5Hell potetmosen over i en mellomstor ildfast form. Legg noen klatter med smør på toppen av potetene, og sett i ovnen til smøret er smeltet og potetene er gjennomvarme.