
Kremete potetmos
Lær hvordan du lager kremete potetmos som smelter i munnen. En enkel oppskrift for perfekt tilbehør til alle middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 pund russet- eller Yukon Gold-poteter
- 1 1/2 staver (12 spiseskjeer) smør, pluss mer til topping
- Én 8-unse pakke kremost, myknet
- 1/2 til 3/4 kopp halvt og halvt
- 1/2 til 1 teskje krydret salt, for eksempel Lawry's
- 1/2 til 1 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Skrell og del potetene i biter som omtrent er like store. Kok opp en stor kjele med vann og legg i potetene. La det koke opp, og la dem koke til de er gjennomkokte, ca. 30 til 35 minutter. (Når de er gjennomkokte, skal en gaffel lett gli inn i potetene uten motstand, og potetene skal nesten, men ikke helt, falle fra hverandre.)
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Sil av vannet fra potetene i en stor sil. Legg dem tilbake i den tørre kjelen og sett kjelen på komfyren. Mos potetene over svak varme, slik at all damp slipper ut før du tilsetter de andre ingrediensene.
- 4Slå av varmen og tilsett smør, kremost og omtrent 1/2 kopp halvhavt melk. Mos godt! Deretter tilsetter du omtrent 1/2 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper. Rør godt, smak til og tilsett mer halvhavt melk, salt og pepper etter behov.
- 5Hell potetmosen over i en mellomstor ildfast form. Legg noen klatter med smør på toppen av potetene, og sett i ovnen til smøret er smeltet og potetene er gjennomvarme.