
Fylt bakt potet-slabepai
oppskrift på loaded baked potato slab pie, perfekt som hovedrett eller del av festmåltidet. enkel å lage og smakfull for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper pluss 3 spiseskjeer hvetemel, pluss mer til utbaking
- 2 teskjeer sukker
- 2/3 teskje kosher-salt
- 2 staver (1 kopp) kaldt usaltet smør, i terninger
- 2 teskjeer hvit destillert eddik
- 6 store russet-poteter
- 6 skiver bacon, kuttet i 1/4-tommers strimler
- 1 liten gul løk, hakket
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 4 kopper halvt og halvt
- 1 spiseskje kosher-salt
- 1/3 kopp rømme
- Nykvernet svart pepper
- Kokespray
- 3 spiseskjeer usaltede brødsmuler
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en 20 cm kvadratisk bakeform (helst glass); en mandolin eller skarp kniv.
- 2Til bunnen: Puls mel, sukker og salt i en food processor for å blande. Tilsett en tredjedel av det kuttede smøret, og puls til det er godt blandet. Tilsett resten av smøret, og puls til deigen ligner grovt mel. Tilsett eddiken, og gradvis hell i 1/4 kopp isvann, puls til det er jevnt blandet. Klem deigen mellom fingrene; hvis den ikke holder formen, tilsett 1 til 2 spiseskjeer mer vann. Vend deigen ut på en melet overflate, og trykk den sammen til en ball. Ta ut en tredjedel av deigen og form til en ball; form resten til en annen ball. Pakk begge inn i plastfolie og trykk dem flate til 2,5 cm tykke kvadrater. Sett i kjøleskapet i minst 1 time.
- 3Til fyllet: I mellomtiden, skrell potetene, og skjær dem i skiver ca. 0,6 cm tykke med en mandolin eller skarp kniv. Kok baconet i en middels stor kjele på middels varme, og rør av og til til det er sprøtt, ca. 10 minutter; fjern med en hullsleiv og la renne av på et kjøkkenpapir. Kast alt unntatt 2 ss av baconfettet. Kok løken i kjelen, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen, til den er myk og gjennomsiktig, 3 til 4 minutter. Rør inn melet; når det dekker løken, visp gradvis inn halv-og-halv. Tilsett potetene og saltet, og kok opp. Senk varmen til middels-høy, og kok under omrøring til blantingen har tyknet og potetene er møre nok til å stikkes med en gaffel, men fortsatt har litt motstand, ca. 10 minutter. (De vil fortsette å koke i ovnen.) Ta kjelen av varmen, og rør inn rømme. Krydre med 1 teskje mer salt og noen kverner pepper. La det avkjøle seg mens du forbereder bunnen.
- 4Plasser en ovnsrist i midten av ovnen, og forvarm til 220°C. Spray en 20 cm kvadratisk bakeform med matlagingsspray.
- 5For montering: Lett melet over en arbeidsflate. Rull ut den største deigen til en 30 cm kvadrat, ca. 0,3 cm tykk. Overfør deigen til den forberedte formen, og trykk den inn i hjørnene etter behov. (La noe overheng for å kunne presse sammen med toppdeigen senere.) Strø brødsmuler over deigen. Fordel potetfyllet jevnt over, og rist formen for å fordele det jevnt. Strø over det sprø baconet.
- 6Rull ut den resterende deigen til ca. 0,3 cm tykk, og legg den oppå fyllet. Trykk deigen sammen med overhengende kant med fingrene for å forsegle, og trim til ca. 2,5 cm rundt kanten. Rull deigen under, og trykk den inn i toppen av formen; lag en dekorativ kant med fingrene eller bruk en gaffel. Skjær noen snitt i toppen av deigen for å slippe ut damp.
- 7Stek paisen på en rist i ovnen i 30 minutter, og roter den for jevn farging. Fortsett å steke til deigen er pent brunet, spesielt på bunnen og sidene, og potetene er møre når de stikkes med en kniv, ytterligere 30 til 40 minutter. La den avkjøle i 25 minutter før du skjærer i den.