Hot Dogs med dal og raita med rødløk
oppskrift på deilige hot dogs servert med dal og rød løk raita, perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp grønne eller brune linser
- 2. 2 1/2 kopper vann
- 3. 1 teskje malt spisskummen
- 4. 1/4 teskje malt gurkemeie
- 5. Grovt kosher-salt
- 6. 1/2 middels stor rødløk, delt i 4 båter, deretter tynnsnittet på tvers til papirtynne skiver
- 7. 2 spiseskjeer hakket fersk mynte
- 8. 2 teskjeer finhakket, frøet rød jalapeño eller serranoskive
- 9. 2 teskjeer fersk sitronsaft eller limejuice
- 10. 2 spiseskjeer naturell helmelk yoghurt
- 11. 6 grillede pølsebrød, naan eller pitabrød
- 12. 6 grillede hot dogs av stor størrelse
- 13. Sitronbåter
Fremgangsmåte
- 11. For dal: Skyll linser; legg dem i en middels stor kjele. Tilsett 2 ½ kopper vann, spisskummen og gurkemeie; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav; dekk til og kok til linser er møre, ca. 35 minutter. Sil av vannet, og spar kokevannet. Mos linser i pannen til en grov saus, og tilsett det reserverte kokevannet med en spiseskje av gangen hvis det er veldig tykt. Krydre med grovt salt og pepper.
- 22. Skyll linser; legg dem i en middels stor kjele. Tilsett 2 ½ kopper vann, spisskummen og gurkemeie; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav; dekk til og kok til linser er møre, ca. 35 minutter. Sil av vannet, og spar kokevannet. Mos linser i pannen til en grov saus, og tilsett det reserverte kokevannet med en spiseskje av gangen hvis det er veldig tykt. Krydre med grovt salt og pepper.
- 33. For raita: Bland de første fire ingrediensene i en middels bolle. Vend inn yoghurt. Krydre raita med salt og pepper. La stå i 30 minutter.
- 44. Bland de første fire ingrediensene i en middels bolle. Vend inn yoghurt. Krydre raita med salt og pepper. La stå i 30 minutter.
- 55. For hot dogs: Anrett brød eller boller på tallerkener. Topp hver med grillet pølse, dal og raita. Server med sitronbåter.
- 66. Anrett brød eller boller på tallerkener. Topp hver med grillet pølse, dal og raita. Server med sitronbåter.