
Kaffe-isboks-kake
Lær hvordan du lager en smakfull coffee ice box cake. Perfekt for sommerdesserter eller når du ønsker noe enkelt og godt. Oppskriften tar minimal tid og gir mange porsjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1. Biter av ferdigkjøpt angel food-kake eller spongekake eller ladyfingers
- 2. Omtrent 2 kopper sterk kaffe, dobbel eller trippel styrke, blandet med rom eller annen likør etter ønske
- 3. Søtet pisket krem blandet med sukker eller hakkede nøtter eller pulverisert sukker
Fremgangsmåte
- 1Denne oppskriften er mer en «strategi» enn en ekte oppskrift. Ideen er å raskt dynke kaken eller ladyfingrene i kaffe og legge et lag i en 20 cm firkantet glassform. Dekk med et lag med pisket krem smakt til etter ønske, legg et lag med dynket kake, deretter et lag med pisket krem; gjenta minst to ganger. Sett i kjøleskapet, dekket, over natten. 3. VARIASJONER: Hvis du liker denne ideen med frukt, kan du dynke kaken i utvannet likør, og deretter legge krem og frukt som lag imellom.