Hjerte av krem

Hjerte av krem

Lær hvordan du lager en klassisk coeur à la crème, en myk og kremaktig fransk dessert som passer til enhver anledning. Enkelt å lage og perfekt for søte fristelser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 kopp mascarpone
  • 2. 1/2 kopp kremost (for eksempel Philadelphia)
  • 3. 1/2 kopp superfint sukker
  • 4. 1 1/3 kopper crème fraîche
  • 5. 1/3 kopp pluss 1 ss naturell yoghurt
  • 6. myke frukter og melis, valgfritt, til servering
  • 7. Du trenger 6 små kinesiske hjerteformede «coeur à la crème»-skåler, eller én stor hjerteformet skål, og nok muslin eller osteklede til å doble oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. 1Jeg blir underholdt når gjester kommenterer hvor lett kremen er—dette er ren trylling, ettersom ingrediensene er svært rike. Hvis du skal servere dette, kan du hoppe over ostekursen. Målet er å piske de hvite ingrediensene til en jevn, glatt krem. Kjør mascarpone, kremost og sukker i en food processor, og tilsett deretter de andre ingrediensene kort, mens du skraper ned sidene av beholderen. Legg et lag våt muslin eller osteklede i formene, og la det være nok til å brette over toppen slik at de er helt innelukket. Plasser formene i en rammetaller eller et fat. (Muslinen kan vaskes og brukes om igjen, men den krymper noe, så første gang du bruker den bør du kutte den ut veldig generøst for å ta høyde for dette.) Fyll formene med massen, som vil synke litt når den renner av, og sett fatet til side i kjøleskapet i omtrent 8 timer. Deretter fjernes formene forsiktig, snus opp ned, muslinen fjernes, og serveres omgitt av frukt. Dryss over melis hvis du ønsker det.