Hjerte av krem
Lær hvordan du lager en klassisk coeur à la crème, en myk og kremaktig fransk dessert som passer til enhver anledning. Enkelt å lage og perfekt for søte fristelser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 kopp mascarpone
- 2. 1/2 kopp kremost (for eksempel Philadelphia)
- 3. 1/2 kopp superfint sukker
- 4. 1 1/3 kopper crème fraîche
- 5. 1/3 kopp pluss 1 ss naturell yoghurt
- 6. myke frukter og melis, valgfritt, til servering
- 7. Du trenger 6 små kinesiske hjerteformede «coeur à la crème»-skåler, eller én stor hjerteformet skål, og nok muslin eller osteklede til å doble oppskriften.
Fremgangsmåte
- 1Jeg blir underholdt når gjester kommenterer hvor lett kremen er—dette er ren trylling, ettersom ingrediensene er svært rike. Hvis du skal servere dette, kan du hoppe over ostekursen. Målet er å piske de hvite ingrediensene til en jevn, glatt krem. Kjør mascarpone, kremost og sukker i en food processor, og tilsett deretter de andre ingrediensene kort, mens du skraper ned sidene av beholderen. Legg et lag våt muslin eller osteklede i formene, og la det være nok til å brette over toppen slik at de er helt innelukket. Plasser formene i en rammetaller eller et fat. (Muslinen kan vaskes og brukes om igjen, men den krymper noe, så første gang du bruker den bør du kutte den ut veldig generøst for å ta høyde for dette.) Fyll formene med massen, som vil synke litt når den renner av, og sett fatet til side i kjøleskapet i omtrent 8 timer. Deretter fjernes formene forsiktig, snus opp ned, muslinen fjernes, og serveres omgitt av frukt. Dryss over melis hvis du ønsker det.