Washington Apple Bites

Washington Apple Bites

oppskrift på washington apple bites - en søt og frisk snack med epler, kanel og sirup. perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper superfint sukker
  • 3 teskjeer malt kanel
  • 1/2 teskje malt allehånde
  • 1 vaniljestang
  • 1 1/2 kopper mel
  • 1/2 kopp maisstivelse
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 1/2 kopper kulturmelk
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 2 egg
  • 1 eple, skrelt og hakket (anbefalt: Honeycrisp)
  • 2 kopper fersk eplemost (anbefalt: Spire)
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 1 1/2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 1 eple, skrelt og hakket (anbefalt: Honeycrisp)
  • Kanel-sukker, til å strø over
  • 1 pint kremfløte
  • 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 1 spiseskje honning
  • 2 spiseskjeer mascarpone
  • Vegetabilsk olje, til å smøre formen

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: aebleskiverpanne eller vaffeljern
  2. 2Til røren: Bland sukker, kanel og allehånde i en plastbeholder med lokk. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, og ha dem i sukkerblandingen, før du visper det godt sammen. Kutt resten av vaniljestangen i små biter og legg dem i sukkeret. Lukk lokket og rist et par ganger. La vaniljesukkeret stå over natten for å utvikle smakene.
  3. 3Bland mel, maisstivelse, salt, natron og bakepulver i en middels stor bolle. I en stor målekopp med væske, bland kulturmelk, kremfløte og olje. Knekk eggene, skill eggeplommene og eggehvitene. Ha eggeplommene i kulturmelkblandingen. Visp eggehvitene med en visp til myke topper dannes. Tilsett 2 ss vaniljesukker og fortsett å vispe til myke topper. Hell kulturmelkblandingen i de tørre ingrediensene og visp til det akkurat er blandet (røren skal være litt klumpete). Vend forsiktig inn de piskede eggehvitene med en slikkepott til de er akkurat innarbeidet. Sett røren i kjøleskapet til den skal brukes.
  4. 4Til eplesausen: Kok opp eplesider og brunt sukker i en kjele til sukkeret er oppløst. Rør inn maisstivelse, kanel og muskatnøtt, og visp til det er godt blandet. Tilsett de hakkede eplene og la det småkoke til eplene er gjennomkokte.
  5. 5Til pisket krem: Pisk krem i en liten bolle med en håndmikser, og tilsett honning og muskatnøtt. Når kremen begynner å stivne, tilsett mascarpone og fortsett å blande til den er godt pisket.
  6. 6Varm opp aebleskiverpannen eller vaffeljernet, hvis du bruker det, på middels varme. Pensle hver fordypning i pannen med vegetabilsk olje, og ha i 1 1/2 ss av røren i hver fordypning. Legg litt hakkede epler på toppen av hver. Når røren begynner å boble, bruk en spisepinne til å snu deigen 1/4 omdreining. Fortsett med 1/4 omdreininger til de er gjennomkokte. Ta dem ut av pannen og vend dem i en bolle med kanel- og sukkerblanding, slik at de blir dekket. Server med eplepai-dippsausen og topp med pisket krem.