
Washington Apple Bites
oppskrift på washington apple bites - en søt og frisk snack med epler, kanel og sirup. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper superfint sukker
- 3 teskjeer malt kanel
- 1/2 teskje malt allehånde
- 1 vaniljestang
- 1 1/2 kopper mel
- 1/2 kopp maisstivelse
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje natron
- 1 teskje bakepulver
- 1 1/2 kopper kulturmelk
- 1/2 kopp kremfløte
- 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 2 egg
- 1 eple, skrelt og hakket (anbefalt: Honeycrisp)
- 2 kopper fersk eplemost (anbefalt: Spire)
- 1/4 kopp brunt sukker
- 1 1/2 spiseskjeer maisstivelse
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 1 eple, skrelt og hakket (anbefalt: Honeycrisp)
- Kanel-sukker, til å strø over
- 1 pint kremfløte
- 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 1 spiseskje honning
- 2 spiseskjeer mascarpone
- Vegetabilsk olje, til å smøre formen
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: aebleskiverpanne eller vaffeljern
- 2Til røren: Bland sukker, kanel og allehånde i en plastbeholder med lokk. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, og ha dem i sukkerblandingen, før du visper det godt sammen. Kutt resten av vaniljestangen i små biter og legg dem i sukkeret. Lukk lokket og rist et par ganger. La vaniljesukkeret stå over natten for å utvikle smakene.
- 3Bland mel, maisstivelse, salt, natron og bakepulver i en middels stor bolle. I en stor målekopp med væske, bland kulturmelk, kremfløte og olje. Knekk eggene, skill eggeplommene og eggehvitene. Ha eggeplommene i kulturmelkblandingen. Visp eggehvitene med en visp til myke topper dannes. Tilsett 2 ss vaniljesukker og fortsett å vispe til myke topper. Hell kulturmelkblandingen i de tørre ingrediensene og visp til det akkurat er blandet (røren skal være litt klumpete). Vend forsiktig inn de piskede eggehvitene med en slikkepott til de er akkurat innarbeidet. Sett røren i kjøleskapet til den skal brukes.
- 4Til eplesausen: Kok opp eplesider og brunt sukker i en kjele til sukkeret er oppløst. Rør inn maisstivelse, kanel og muskatnøtt, og visp til det er godt blandet. Tilsett de hakkede eplene og la det småkoke til eplene er gjennomkokte.
- 5Til pisket krem: Pisk krem i en liten bolle med en håndmikser, og tilsett honning og muskatnøtt. Når kremen begynner å stivne, tilsett mascarpone og fortsett å blande til den er godt pisket.
- 6Varm opp aebleskiverpannen eller vaffeljernet, hvis du bruker det, på middels varme. Pensle hver fordypning i pannen med vegetabilsk olje, og ha i 1 1/2 ss av røren i hver fordypning. Legg litt hakkede epler på toppen av hver. Når røren begynner å boble, bruk en spisepinne til å snu deigen 1/4 omdreining. Fortsett med 1/4 omdreininger til de er gjennomkokte. Ta dem ut av pannen og vend dem i en bolle med kanel- og sukkerblanding, slik at de blir dekket. Server med eplepai-dippsausen og topp med pisket krem.