
Pekan-karamellparfaiter
oppskrift på pecan-caramel parfaits, en søt og kremet dessert med ristede pekannøtter og karamellsaus – perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kvart god kvalitet vaniljeis
- 1 kopp hakkede pekannøtter
- 8-unse glass med god kvalitet karamell- eller smørskotsaus
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Legg pecannøtter i en paiform og rist dem i ovnen til de lukter nøtteaktig og ristet, ca. 5 minutter.
- 3I mellomtiden tar du iskremen ut av fryseren og lar den stå i romtemperatur eller minst 15 minutter for å myke opp.
- 4Ta nøttene ut av ovnen og la dem avkjøle. Slå av ovnen.
- 5Velg 4 til 6 klare plastparfaitglass, ølglass eller andre gjennomsiktige, uknuselige glass med minst 340 ml (12 ounces) kapasitet.
- 6I hvert glass legger du omtrent 2 spiseskjeer karamell- eller smørskotsaus i bunnen. Topp med et lag myknet iskrem, og trykk det litt ned, samtidig som du passer på å unngå å smøre sidene av glasset for mye (hvis du får smurt glasset mens du lager lagene, tørk av innsiden med papirhåndklær underveis). Strø over omtrent en teskje pecannøtter. Fortsett med å lage lag i samme rekkefølge: saus, iskrem, pecannøtter, til du når toppen av glasset. Avslutt med et lag saus og dryss over pecannøtter.
- 7Pakk glassene tett inn i plastfolie og sett dem i fryseren (eller ute i snøen) til de skal serveres.