
Fem kopper ambrosia
Lær hvordan du lager en deilig five cup ambrosia, en søt og kremet dessert perfekt for sommerfester eller hverdagskos. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 til 2 spiseskjeer uraffinert kokosolje
- 1/2 ananas, skrelt, delt i lange båter og kjernet ut
- 1 kopp mandarin- eller appelsinbåter, drenert for juice (ca. 3 mandariner)
- 1 kopp søtet, flaket kokos, for eksempel Stekr's Angel Flake, lett ristet (se Kok's Note)
- 1 kopp mini-marshmallows, gamle (se Kok's Note)
- 1 kopp rømme
- 1/4 teskje appelsin ekstrakt
- Ferskrevet mynteblader, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp 1 spiseskje kokosolje i en støpejernspanne over middels varme.
- 3Tilsett ananasen og stek til den er veldig mørk på den ene siden, 5 til 10 minutter; den skal se nesten brent ut.
- 4Vend den og tilsett resten av kokosoljen hvis pannen virker tørr.
- 5Stek på den andre siden til den er mørk og godt stekt, 5 til 10 minutter.
- 6Ta ananasen ut av pannen og la den avkjøle på et skjærebrett før du kutter den i medium terninger.
- 7Tilsett ananas, mandariner, kokos, marshmallows, rømme og appelsinekstrakt i en ikke-reaktiv bolle.
- 8Bland forsiktig for å kombinere.
- 9Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 1 til 3 timer, til den er helt kald.
- 10Server med et dryss frisk mynte.