
Varm, klissete figgypudding
oppskrift på varm klebrig fikenpudding, en søt og smakfull dessert perfekt for kalde dager. enkel å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hakkede tørkede, utpakkede dadler
- 1/2 kopp hakkede tørkede fiken
- 2 kopper vann
- 1 teskje natron
- 100 gram (3 1/2 unser eller 7 spiseskjeer) smør, myknet
- 1 kopp superfint sukker
- 2 egg
- 2 1/2 kopper selvhevende mel
- 75 gram (2 1/2 unser) mørk sjokolade, revet
- Smør til å smøre ramekiner
- Iskrem eller pisket krem, til pynt
- 2 kopper brunt sukker
- 2 kopper kremfløte
- 200 gram (7 unser eller 14 spiseskjeer) smør
- Ferske fiken, delt i fire, til pynt
- Vaniljeis, valgfritt
- Pisket kremfløte, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Tilsett dadlene, tørkede fiken og vann i en middels stor kjele og kok opp over middels varme. Fjern kjelen fra varmen og rør inn natronet. La det avkjøle i omtrent 5 minutter, før du heller det i en blender og kjører til en glatt puré.
- 3Bruk en håndmikser og pisk smør og sukker i en stor bolle. Tilsett eggene og pisk godt. Vend inn melet, den puréerte dadelblandingen og sjokoladen.
- 4Fordel blandingen i fire smurte, individuelle ramekiner à 1 kopp, og fyll dem til omtrent halvparten eller litt under. Sett dem i ovnen og stek i 20 til 25 minutter.
- 5Lag sausen ved å røre sukker, fløte og smør i en middels stor kjele over lav varme. La det småkoke til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen og kok opp, deretter reduser varmen og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett smøret og rør til det er godt innarbeidet.
- 6Ta ramekinerne ut av ovnen og la dem hvile i 10 minutter. De kan serveres i ramekinen eller vendes ut på en liten serveringsplate. Bruk en skarp kniv og lag et kryss i toppen av puddingen for å helle sausen over.
- 7Hell sausen i krysset i midten av hver pudding, og hell deretter mer saus over puddingen slik at den får trekke litt inn. Pynt med friske figener og vaniljeis eller kraftig pisket krem. Server varm.