Passionsfrukt-meringuetartletter
Lær hvordan du lager deilige passion fruit meringue tartlets. En frisk og søt dessert perfekt for sommeren. Enkelt å lage og imponerende å servere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 7 store eggeplommer
- 2 store egg
- 3/4 kopp sukker
- 3/4 kopp pasjonsfruktjuice
- 6 prestekrystallskall (4-tommers tartlet-skall) (oppskrift følger)
- 6 store eggehviter
- 1 1/2 kopper sukker
Fremgangsmåte
- 1For curden: Fyll en middels stor kjele med vann til en tredjedel. Kok opp til lavt småkoking. I en rustfri stålbolle visper du sammen eggeplommer, egg og sukker. Rør inn pasjonsfruktjuicen. Sett bollen i den varme vannkanten, pass på at vannet ikke berører bunnen av bollen. Kok blandingen under omrøring ofte til den tykner, ca. 10 minutter. Sil curden. Legg plastfolie direkte på overflaten og sett i kjøleskapet til den er kald. Fyll små paibunner med curden. Sett til side.
- 2For marengsen: Forvarm ovnen til 230 °C. Fyll en middels stor kjele med vann til en tredjedel. Kok opp til lavt småkoking. I en bolle til en elektrisk mikser visper du sammen eggehviter og sukker. Plasser bollen i det varme vannet og kok, mens du visper kontinuerlig, til det er varmt. Ta ut bollen og plasser den på mikseren. Pisk på middels hastighet til stiv marengs. Fyll en sprøytepose med marengsen. Sprøyt den på toppen av tartellene, slik at curden er helt dekket. Stek tartellene til marengsen er gyllenbrun, ca. 5–10 minutter. Server varme eller romtempererte.