
Croissant French Toast
Lær hvordan du lager croissant french toast, en perfekt frokostrett med sprø ytre og myk innside. En rask og smakfull oppskrift for helgen eller hverdag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 5 store egg
- 1 kopp halvhavmelk
- 1 spiseskje sukker
- 1 teskje malt kanel
- 1/4 teskje finrevet appelsinskall
- 1/8 teskje nyrevet muskatnøtt
- 4 croissanter, delt horisontalt
- 1 spiseskje usaltet smør, smeltet
- Ren lønnesirup, oppvarmet
- Fruktkompott (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Pisk egg, fløte, sukker, kanel, appelsinskall og muskatnøtt i en stor bolle for å blande. Tilsett croissanter i eggeblandingen; vend dem forsiktig slik at de blir jevnt dekket på begge sider. Varm opp en takke eller stor stekepanne på middels-lav varme. Pensle med smør som er smeltet. Løft croissanter opp av røren, slik at overflødig rører renner tilbake i bollen. Stek croissanter på takken til de er brune på begge sider og akkurat gjennomstekte, ca. 5 minutter på hver side. Legg to halvdeler på hver tallerken. Server croissanter med varm sirup og fruktkompott, hvis ønskelig.
- 2Pisk egg, fløte, sukker, kanel, appelsinskall og muskatnøtt i en stor bolle for å blande. Tilsett croissanter i eggeblandingen; vend dem forsiktig slik at de blir jevnt dekket på begge sider.
- 3Varm opp en takke eller stor stekepanne på middels-lav varme. Pensle med smør som er smeltet. Løft croissanter opp av røren, slik at overflødig rører renner tilbake i bollen. Stek croissanter på takken til de er brune på begge sider og akkurat gjennomstekte, ca. 5 minutter på hver side. Legg to halvdeler på hver tallerken. Server croissanter med varm sirup og fruktkompott, hvis ønskelig.