Grillede ferskener med amaretti

Grillede ferskener med amaretti

Oppdag en enkel og smakfull oppskrift på grillede ferskner med amaretto, perfekt for sommerdesserter og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 8 modne ferskner, delt i to og kjernet ut
  • 1/4 kopp vaniljesukker, se oppskrift nedenfor
  • 1/4 kopp god mørk rom (anbefalt: Mount Gay)
  • 1/4 kopp god mandellikør (anbefalt: Amaretto Di Saronno)
  • 8 amaretti-kjeks, smuldret
  • Creme fraiche eller vaniljeis til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Varm opp en grill med et enkelt lag kull. Når kullene er varme, børst grillristen med litt olje for å unngå at ferskenene setter seg fast. Legg ferskenene, med snittflaten ned, på grillen og kok i noen minutter, til de er lett forkullede.
  3. 3Legg ferskenene i en ildfast form, og dryss hver halvdel med litt vaniljesukker. Bland rom og amaretto, og hell halvparten av blandingen over ferskenene. Stek ferskenene i ca. 10 minutter, til de er veldig møre. Server varme, romtempererte eller kalde, med knuste amarettikjeks på toppen eller ved siden av. Jeg liker å servere dem med en klatt crème fraîche eller vaniljeis.
  4. 4Vaniljesukker:
  5. 5Finn en glasskrukke som er høy nok til å romme 2 vaniljestenger. Fyll flasken med sukker og lukk godt igjen. Oppbevar den på en kjøkkenskapshylle. Etter omtrent 3 måneder vil du ha en fantastisk ingrediens til koking og baking. Fortsett å tilsette vaniljestenger og sukker i krukken, så har du den i årevis.