
Grillede ferskener med amaretti
Oppdag en enkel og smakfull oppskrift på grillede ferskner med amaretto, perfekt for sommerdesserter og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 8 modne ferskner, delt i to og kjernet ut
- 1/4 kopp vaniljesukker, se oppskrift nedenfor
- 1/4 kopp god mørk rom (anbefalt: Mount Gay)
- 1/4 kopp god mandellikør (anbefalt: Amaretto Di Saronno)
- 8 amaretti-kjeks, smuldret
- Creme fraiche eller vaniljeis til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Varm opp en grill med et enkelt lag kull. Når kullene er varme, børst grillristen med litt olje for å unngå at ferskenene setter seg fast. Legg ferskenene, med snittflaten ned, på grillen og kok i noen minutter, til de er lett forkullede.
- 3Legg ferskenene i en ildfast form, og dryss hver halvdel med litt vaniljesukker. Bland rom og amaretto, og hell halvparten av blandingen over ferskenene. Stek ferskenene i ca. 10 minutter, til de er veldig møre. Server varme, romtempererte eller kalde, med knuste amarettikjeks på toppen eller ved siden av. Jeg liker å servere dem med en klatt crème fraîche eller vaniljeis.
- 4Vaniljesukker:
- 5Finn en glasskrukke som er høy nok til å romme 2 vaniljestenger. Fyll flasken med sukker og lukk godt igjen. Oppbevar den på en kjøkkenskapshylle. Etter omtrent 3 måneder vil du ha en fantastisk ingrediens til koking og baking. Fortsett å tilsette vaniljestenger og sukker i krukken, så har du den i årevis.