Pavlova

Pavlova

oppskrift på pavlova, en luftig og søt marengsdessert med krem og bær. perfekt for fest og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 eggehviter
  • 2. 2 kopper sukker
  • 3. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 4. 1 teskje rødvinseddik
  • 5. 1/2 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 6. Lett søtet pisket krem
  • 7. Passionfruktcurd, oppskrift følger
  • 8. 1/2 kopp passionfruktpuré eller erstatning med key lime eller annen fruktpuré etter ønske
  • 9. 4 eggeplommer
  • 10. 4 egg
  • 11. 1 kopp sukker
  • 12. 85 gram smør
  • 13. 4 spiseskjeer fløte

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  2. 22. I en stor bolle, pisk eggehvitene med en elektrisk mikser på høy hastighet til det dannes topper. Tilsett sukkeret og fortsett å piske i 5 til 7 minutter, eller til sukkeret er oppløst og toppene er stive. Tilsett maisstivelsen, eddik og vaniljeekstrakt, og pisk til alt er godt blandet.
  3. 33. Legg et bakepapir eller bakeark på et stekebrett. Fordel marengsen på bakepapiret og form en sirkel på ca. 25 cm i diameter, med en litt høyere kant rundt. Stek i 5 minutter. Slå av ovnen og la pavlovaen stå i ovnen i minst 2 timer uten å åpne døren.
  4. 44. For å servere, dekk skallet med en generøs mengde lett søtet pisket krem og pasjonsfruktcurd.
  5. 55. I en metallbolle, bland alle ingrediensene og pisk sammen. Fortsett å piske over kokende vann til blandingen tykner, vær forsiktig så du ikke koker eggene. Avkjøl før bruk.