Kremet sjokolade-ostekrem med hibiskussaus

Kremet sjokolade-ostekrem med hibiskussaus

Lær å lage en kremet sjokolade-ostflan med en frisk hibiskussaus. En elegant dessert som passer til enhver anledning. Enkelt å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp sukker
  • 1/4 kopp vann
  • 4 ½ kopper fersk hel melk
  • 1 (14-unse) boks søtet kondensert melk
  • 1/4 kopp modnet mørk rom
  • 6 stjerneanis-kapsler
  • 2 (3-tommers) kanelstenger (se ovenfor)
  • 1 teskje anisfrø
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt, helst meksikansk
  • 1 teskje bitter mandel-essens
  • 2 saftige meksikanske vaniljebønner, delt på langs, frøene skrapet ut og satt til side
  • En klype nyrevet muskatnøtt
  • 1/8 teskje salt
  • 170 gram mørk sjokolade, helst Cluizel Concepción (66 % kakao), finhakket
  • 170 gram kremost, varmet til romtemperatur
  • 6 store eggeplommer
  • 2 hele store egg
  • Hibiskussaus

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 350°F. Sett til side en 8 x 4 tommers brødform (4 kopper kapasitet), en 10-tommers rund kakeform, eller tolv 4-ounce ramekiner. Ha klar en varmebestandig form eller panne som er minst 3 tommer dyp og stor nok til å romme formen eller ramekinene komfortabelt. For å lage karamellen, bland sukkeret i en liten panne med vannet og kok opp over middels varme, og følg nøye med til blandingen tykner og ser ut som en sirup, bobler raskt, og får en rik karamellfarge. Hell raskt den varme karamellen i kakeformen (eller ramekinene) og drei den for å dekke bunnen(e) og sidene jevnt før blandingen stivner. Sett til side og la det avkjøle mens du lager flan.
  2. 2For å lage flanen, bland helmelk og kondensert melk i en kjele. Tilsett rom, stjerneanis, kanelstenger, anisfrø, vanilje- og mandeluttrekk, vaniljebønner og frøene, muskatnøtt og salt. Kok opp nesten, skru ned varmen og la det småkoke forsiktig i 2 til 3 minutter. Tilsett sjokoladen, og rør med en tresleiv for å hjelpe den å smelte og blande seg. Ta av varmen og la den krydrede sjokoladeblandingen avkjøle til romtemperatur. Når blandingen er avkjølt, fjern vaniljebønnen, kanelstengene og stjerneanisen med en gaffel eller hullsleiv.
  3. 3I mellomtiden, forvarm ovnen til 335°F. Sett opp et vannbad ved å ha klart en kjele med kokende vann og en bakeform stor nok til å romme kakeformen (eller ramekinene).
  4. 4Med en tresleiv, pisk kremosten i en stor blandebolle til den er myknet. Pisk inn eggeplommene og hele egg, én om gangen, med en visp eller elektrisk mikser. Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen litt etter litt, og p