Bartlett-pærekrem med kanel-tortillachips og vaniljeis

Bartlett-pærekrem med kanel-tortillachips og vaniljeis

oppskrift på en deilig pærecrisp med smak av kanel, servert med sprø tortilla chips og kremet vaniljeis. perfekt for høst- og vinterdesserter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 pærer av Bartlett-typen
  • Smeltet smør
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 3/4 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje muskatnøtt
  • 1/3 kopp havregryn
  • 6 spiseskjeer smør
  • 2 til 3 mel-tortillas
  • Kanel-sukker
  • Iskrem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær 2 Bartlett-pærer i to, pensle med smeltet smør og legg dem med skinnsiden ned på grillen i 20 minutter. Lag en sprø topping ved å blande 1/2 kopp mel, 1/4 kopp hvitt sukker, 1/4 kopp brunt sukker, 3/4 teskje malt kanel, 1/4 teskje muskatnøtt, 1/3 kopp havregryn, og tilsett 6 spiseskjeer kaldt smør. Kutt alt sammen med en gaffel eller for hånd til det får en smuldrete konsistens. Når pærene begynner å bli møre, strø over den sprø topping de siste 10 minuttene av grillingen. I mellomtiden, pensle ferske mel-tortillas med smeltet smør og grill i 2 minutter på hver side. Ta dem av grillen, pensle litt smør på én side og dryss med kanel-sukker. Når de er avkjølt, skjær tortillas i kvarter til senere servering. Ta pærene av grillen, og plasser hver pære i en enkelt serveringsskål med en klatt vaniljeis omgitt av kanel-tortillachips. Server umiddelbart.