Chipotle kylling tortilla-suppe

Chipotle kylling tortilla-suppe

Lær hvordan du lager en smakfull chipotle kyllingsuppe med tortilla. En enkel oppskrift perfekt for en varmende middag. Perfekt for sommer- og høstsesongen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 gulrøtter, grovhakket
  • 2. 3 selleristenger, grovhakket
  • 3. 2 løk, grovhakket
  • 4. 1 hel kylling (ca. 1,6 kg)
  • 5. 1 hvitløkhode, delt i to på tvers
  • 6. 3 1/2 liter kaldt vann
  • 7. 25 korianderstengler
  • 8. 2 tyrkiske laurbærblader eller 1 kalifornisk
  • 9. 3 hele allehånder
  • 10. 1 hele nellik
  • 11. 1/2 teskje spisskummenfrø
  • 12. 1/4 teskje svarte pepperkorn
  • 13. 1 middels stor hvit løk, hakket
  • 14. 2 hvitløksfedd
  • 15. 1 1/2 til 2 spiseskjeer chipotlechili i adobo, finhakket, pluss 1 spiseskje adobosaus
  • 16. 1 kopp medium- eller kortkornet brunt ris
  • 17. 1 1/2 pund søtpoteter (ca. 2 stk.), skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
  • 18. 20 (ca. 20–25 cm) mais tortillas
  • 19. 6 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 20. 1 (ca. 425–540 g) boks svarte bønner, skylt
  • 21. 2 (ca. 200 g) faste, modne avokadoer
  • 22. 2 lime, delt i båter
  • 23. 1/2 kopp finhakket koriander

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag kraft: Kok opp alle ingrediensene til kraften med 2 teskjeer salt og 1/2 teskje pepper i en stor, tykk gryte på 8–10 liter, og skum av skummet som dannes. Reduser varmen og la det småkoke forsiktig, uten lokk, og skum av jevnlig, i 2 3/4 timer. Overfør kyllingen til et skjærebrett, og sil kraften gjennom en finmasket sil over en stor bolle, og kast faststoffene. Sett til side 1 kopp kraft, og hell resten tilbake i den rensede gryten.
  2. 22. Kok opp alle ingrediensene til kraften med 2 teskjeer salt og 1/2 teskje pepper i en stor, tykk gryte på 8–10 liter, og skum av skummet som dannes.
  3. 33. Reduser varmen og la det småkoke forsiktig, uten lokk, og skum av jevnlig, i 2 3/4 timer.
  4. 44. Overfør kyllingen til et skjærebrett, og sil kraften gjennom en finmasket sil over en stor bolle, og kast faststoffene. Sett til side 1 kopp kraft og hell resten tilbake i den rensede gryten.
  5. 55. Ferdigstill suppen: Rist krydderne i en tørr liten stekepanne (ikke non-stick) på middels lav varme, og rist av og til, til de er duftende og en liten nyanse mørkere, ca. 2 minutter. Overfør krydderne til en blender sammen med løk, hvitløk, chipotles med adobosaus, 2 1/2 teskjeer salt og den reserverte kraften. Kjør til blandingen er jevn og krydderne er finmalt, ca. 2 minutter (vær forsiktig når du blender varme væsker).
  6. 66. Tilsett puréen i kraften i gryten sammen med ris og søtpoteter, og la det småkoke til det er ferdig, over middels varme. La det småkoke, med lokk, til søtpotetene og risen er møre, ca. 45 minutter. Mens suppen småkoker, fjern skinn og bein fra kyllingen, og skjær eller riv kjøttet i bitstørrelse.
  7. 77. I mellomtiden, forvarm ovnen til 190°C (375°F) med rister i øvre og nedre del. Stokk tortillalefser og skjær dem i 1/4-tommers tykke strimler, og vend dem i litt olje. Fordel strimlene i ett lag på to store bakeplater, og krydre med salt. Stek, rør jevnlig og bytt plass på platene halvveis i stekingen, til de er dypgullfargede og sprø, ca. 20–25 minutter.
  8. 88. Når risen og søtpotetene er møre, tilsett kylling og bønner i suppen, og la det småkoke uten lokk til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.
  9. 99. I mellomtiden, del avokadoene i to på langs og skjær dem i 1/2-tommers terninger.
  10. 1010. Krydre suppen med salt og pepper, og server med limebåter, hakket koriander, avokado og tortillastykker.