
Klassisk Shepherd's Pie
Lær hvordan du lager en klassisk shepherd's pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss vegetabilsk olje
- 2. 1 løk, hakket
- 3. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 1 ts tørket timian
- 5. 1 ts tørket rosmarin
- 6. 1 ts salt
- 7. 1 ts pepper
- 8. 450 g magert kjøttdeig av storfe
- 9. 4 ts hvetemel
- 10. 1/4 kopp Heinz Tomatsketchup
- 11. 3/4 kopp Heinz® Tomatjuice
- 12. 2 ss Heinz Worcestershire-saus
- 13. 2 ss Dijon-sennep
- 14. 1 kopp frosne blandede grønnsaker (som erter og gulrøtter)
- 15. 3 kopper kokte, varme, moste poteter
- 16. 2 ss smør
- 17. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 18. 2/3 kopp varm melk
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stekepanne over middels varme. Tilsett løk, hvitløk, timian, rosmarin og halvparten av salt og pepper. Kok, rør ofte, i 5 til 7 minutter. Forvarm ovnen til 180 °C.
- 22. Smuldre kjøttet i pannen og stek til det er brunt overalt. Strø over mel. Rør inn ketchup, tomatjuice, Worcestershire-saus og sennep. La det småkoke i 5 minutter. Rør inn de blandede grønnsakene. Overfør til en 23 cm stor ildfast form.
- 33. Mos potetene med den varme melken, resten av salt og pepper, smør og hvitløk til en veldig luftig puré. Fordel potetmosen jevnt over kjøttfyllet. Stek i 35 minutter eller til potetene er gylne.