Sage-pesto-omkranset kalkunfilet

Sage-pesto-omkranset kalkunfilet

oppskrift på kalkunfilet med sage pesto-krusting. en smakfull og enkel rett som passer til alle anledninger. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kokende spray
  • 2 kopper løst pakket ferske salvieblader
  • 1/2 kopp pinjekjerner, lett ristet i en tørr panne i 3 minutter
  • 1/3 kopp olivenolje, pluss litt ekstra om nødvendig
  • 4 hvitløksfedd, skrelte
  • 3 spiseskjeer revet Parmesanost
  • 2 kalkunfileter, ca. 450 gram hver
  • 8 små røde poteter, delt i to
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Smør en grunn roastingform med matlagingsspray.
  3. 3I en blender, kombiner salvie, pinjekjerner, olivenolje, hvitløk, Parmesan, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper. Kjør til det er jevnt og glatt.
  4. 4Krydre kalkunen over hele med salt og svart pepper, og legg den i den forberedte formen. Smør pesto over toppen av kalkunen. Fordel potetene rundt kalkunen i formen, spray med matlagingsspray og krydre med salt og nykvernet svart pepper.
  5. 5Stek i 30 minutter, til potetene er gyldne og kalkunen har en kjernetemperatur på 70 grader Celsius. La kalkunen hvile i 10 minutter før den skjæres i tynne skiver på ca. 1,3 cm tykkelse. Server halvparten av kalkunen med alle potetene. Resten av kalkunen kan brukes i salat, hvis ønskelig.