Gresskarpuré
lær hvordan du lager deilig gresskarpuré hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt som basis for supper, kaker og mer. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 (ca. 2 til 3 kg) bakegresskar, skyllet og tørket
- Kasjersalt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Skjær av et lite stykke av skinnet på den ene siden av gresskaret, slik at når det legges på siden, vil gresskaret ligge flatt uten å rulle. Fjern stilken og del gresskaret i to fra topp til bunn med en stor kjøttsag og en hammer. Skrap ut frøene og fibrene med en stor metallskje eller iskremsskje. Klipp fibrene med kjøkkensaks om nødvendig. Sett frøene til side for senere bruk.
- 4Strø kjøttet med kosher-salt og legg de to halvdelene med kjøttsiden ned på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til en liten kniv lett kan settes inn og tas ut av gresskaret, ca. 30 til 45 minutter. Test flere steder for å forsikre deg om at det er ferdig.
- 5Ta stekebrettet ut av ovnen og sett det på en avkjølingsrist. La gresskaret avkjøles i 1 time. Bruk en stor skje til å fjerne det stekte kjøttet fra skallet og over i en bolle i en food processor. Kjør til kjøttet er glatt, ca. 3 til 4 minutter. Oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 uke eller frys det ned i opptil 3 måneder.