Eple- og rosmarinkrydret svinenakke
Lær hvordan du lager en smakfull eple-rosmarin svinefilet med enkel oppskrift. Perfekt til helgen eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 teskjeer tørket rosmarin
- 2. 1 1/2 teskjeer tørket timian
- 3. 1 1/2 teskjeer tørket marjoraan
- 4. salt og pepper etter smak
- 5. 1,36 kg svinefilet
- 6. 1 flaske (12 væske-ounce) hard eplecider
- 7. vann
- 8. 3 Granny Smith- epler, kjernet og skåret i 2,5 cm biter
- 9. 1 stort rødt løk, skåret i 2,5 cm biter
- 10. 5 spiseskjeer brunt sukker
- 11. 1/3 kopp hvetemel
- 12. 3/4 kopp lønnesirup
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, bland sammen rosmarin, timian, marjoraan, salt og pepper. Gni urtemarinaden over indrefileten. Plasser i en beholder, og hell hardt eplecider over steken. Tilsett vann til kjøttet er helt dekket. Dekk til, og sett i kjøleskapet i 6 til 8 timer, eller over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 33. Plasser steken i en stekeplate, hevet fra bunnen, og hell marinaden rundt kjøttet. Stek i forvarmet ovn i 1 time.
- 44. I en stor bolle, bland epler og løk. Legg blandingen rundt og oppå steken. Skje brunt sukker jevnt over hele formen. Sett steken tilbake i ovnen, og fortsett å koke i ytterligere 1 time, eller til kjøttet når 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit). Overfør steken, epler og løk til et serveringsfat.
- 55. Til sausen, brun mel i en stekepanne. Hell marinaden og stekesjyen fra formen i stekepannen. Rør inn sirup. Kok opp og rør over høy varme til væsken har tyknet til ønsket konsistens.
- 66. Skjær opp steken, og server med sausen.