Kakedeig
lær hvordan du lager perfekt pastry dough til dine bakverk med vår enkle oppskrift. ideell for kaker, terter og paier.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper hvetemel
- 2. 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør
- 3. 1/4 teskje salt
- 4. 3 til 5 spiseskjeer isvann
- 5. Utstyr: en kjevle eller benkeskraper
Fremgangsmåte
- 11. Bland sammen mel, smør og salt i en bolle med fingertuppene eller en paidegblander (eller pulsér i en food processor) bare til blandingen ligner grovt mel med noen små (omtrent erte-størrelse) smørklumper. Drypp 3 spiseskjeer iskaldt vann jevnt over blandingen og rør forsiktig med en gaffel (eller pulsér) til det er godt blandet. Klem en liten håndfull deig: Hvis den ikke holder sammen, tilsett mer iskaldt vann, 1/2 spiseskje om gangen, og rør (eller pulsér) til det er innarbeidet. Ikke arbeid deigen for mye, ellers blir paideigen seig. Vend deigen ut på en arbeidsflate. Del den i 4 deler. Med helen av hånden, smør hver del én eller to ganger i en fremovergående bevegelse for å hjelpe med å fordele fettet. Samle all deigen med en paidegskrape. Trykk den sammen til en ball, og trykk den deretter ut til en 5-tommers skive. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time.