
Asiatisk røkt kyllingsalat med Waldorf-inspirasjon
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull asian smoked chicken waldorf salad. Perfekt for sommeren eller som en lett forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp majones, vanlig eller lett
- 2 spiseskjeer hver av orientalsk sesamolje og vegetabilsk olje
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- En kvart stor bit ingefær, finhakket
- 1/3 kopp riseddik
- Salt og 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
- 450–570 gram røkt kyllingbryst eller stekt kylling
- 2 Granny Smith- epler, kjernet
- 2 kopper røde, uten kjerner druer
- 1 middels stor Boston-salat, vasket, tørket og revet i biter
- 1 liten bunt fersk gressløk, hakket til pynt
- 1 kopp valnøtter, helst ristet og hakket
Fremgangsmåte
- 1Bland majones, oljer, hvitløk, ingefær og eddik i en bolle, og smak til med salt og knust rød pepper.
- 2Fjern skinn og fett fra kyllingbrystet, og skjær det i bitestore biter før det tilsettes dressingen.
- 3Skjær eplene i terninger på ca. 1 cm; vask og tørk druerne, og bland alle ingrediensene sammen; juster krydderet etter smak.
- 4Server over Boston-salat, pyntet med gressløk og valnøtter.