
Pizzadeig
lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med vår enkle oppskrift. ideell for hjemmelaget pizza, enkel å tilpasse og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 kopp varmt vann (40°C til 46°C)
- 2. 1 teskje honning
- 3. 1 pose tørrgjær
- 4. 2 kopper brødmel
- 5. 1 1/2 teskjeer olivenolje
- 6. 3/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Plasser 3/4 kopp varmt vann og honning i en foodprocessor. Strø gjær over; la stå til blandingen er skummende, ca. 5 minutter. Tilsett mel, olje og salt. Kjør maskinen til deigen samler seg. Ta deigen ut på en lett melet overflate. Elt til den er glatt, ca. 5 minutter. Overfør deigen til en stor, oljet bolle; vend den slik at den blir dekket av olje. Dekk til med plastfolie, deretter med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et varmt, trekkfritt sted til den har doblet i størrelse, ca. 1 1/2 time. Slå ned deigen. Del den i to like store boller.
- 22. Plasser 3/4 kopp varmt vann og honning i en foodprocessor. Strø gjær over; la stå til blandingen er skummende, ca. 5 minutter. Tilsett mel, olje og salt. Kjør maskinen til deigen samler seg. Ta deigen ut på en lett melet overflate. Elt til den er glatt, ca. 5 minutter. Overfør deigen til en stor, oljet bolle; vend den slik at den blir dekket av olje. Dekk til med plastfolie, deretter med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et varmt, trekkfritt sted til den har doblet i størrelse, ca. 1 1/2 time. Slå ned deigen. Del den i to like store boller.