
Laks BLT
oppskrift på salmon blt – en deilig og mettende lunsj med røkelaks, bacon, salat og tomat. perfekt for en rask og sunn måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp fettfri majones
- 2. 1 teskje sitronskall
- 3. 1 1/2 teskje sitronsaft
- 4. En klype cayennepepper
- 5. 4 skiver bacon fra midten av baconrullen
- 6. 2 teskjeer olivenolje
- 7. 283 gram laks, delt i 4 fileter, skinn fjernet
- 8. 8 skiver landbrød (eller fullkornsbrød)
- 9. 4 salatblader
- 10. 8 skiver tomat
Fremgangsmåte
- 11. Bland sammen majones, sitronskall, sitronsaft og cayennepepper i en bolle; sett til side. Kok bacon i en non-stick panne over middels varme til det er sprøtt, ca. 6 til 8 minutter; fjern pannen fra varmen og overfør baconen til en tallerken dekket med kjøkkenpapir. La det renne av. Hell av alt fett og tørk pannen ren; tilsett olje. Sett pannen tilbake på komfyren og varm opp til middels høy varme; legg i laksen. Kok til filetene ikke lenger er gjennomsiktige i midten, 2 til 3 minutter på hver side. Rist brødet og smør 4 skiver med mild majones. Legg ett salatblad, to skiver tomat, ett fiskestykke og ett stykke bacon på hver skive; lukk, del i to og server.
- 22. Bland sammen majones, sitronskall, sitronsaft og cayennepepper i en bolle; sett til side. Kok bacon i en non-stick panne over middels varme til det er sprøtt, ca. 6 til 8 minutter; fjern pannen fra varmen og overfør baconen til en tallerken dekket med kjøkkenpapir. La det renne av. Hell av alt fett og tørk pannen ren; tilsett olje. Sett pannen tilbake på komfyren og varm opp til middels høy varme; legg i laksen. Kok til filetene ikke lenger er gjennomsiktige i midten, 2 til 3 minutter på hver side. Rist brødet og smør 4 skiver med mild majones. Legg ett salatblad, to skiver tomat, ett fiskestykke og ett stykke bacon på hver skive; lukk, del i to og server.





