
Poached Tangerine Slices
Lær hvordan du lager deilige poached tangerine slices. En enkel og frisk dessert som passer perfekt til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 faste, tynne skinnede mandariner, satsumas eller mandarinoranger
- 2. 1 1/2 kopper sukker
- 3. 3 kopper vann
- 4. 1/4 kopp tørr hvitvin
- 5. 1/4 kopp fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160°C med risten i midten. Skjær tangerinene (inkludert skallet) på tvers i ca. 0,5 cm tykke skiver. Fjern og kast eventuelle frø, og legg tangerinene i en 33 x 23 cm ildfast form, overlapp gjerne litt. Kok opp sukker og vann i en liten kjele, rør av og til, og la det småkoke i 2 minutter. Rør inn vin og sitronsaft og la det småkoke igjen. Hell over frukten. Legg et ark bakepapir direkte over frukten for å holde den nedsenket, og pochér i ovnen til den er mør, men ikke faller fra hverandre, i 1 til 1 ½ time. Fjern bakepapiret og avkjøl frukten til den er lun eller romtemperert.