
Peach Melba-kake
Lær hvordan du lager en smakfull peach melba kake. En frisk og søt dessert perfekt for sommeren. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3/4 kopp hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 5 spiseskjeer smør, smeltet
- 1 egg
- 1/2 kopp melk
- 1 (85 gram) boks med fransk vaniljepuddingpulver
- 1 kopp skivede fersken
- 1 spiseskje ferskensaft
- 2/3 kopp smuldret kokosmakroner
- 1/2 kopp ingefærkjeks-smuler
- 1 (225 gram) pakke kremost, myknet
- 1 egg
- 2 spiseskjeer ferskensaft
- 1/2 kopp sukker
- 2 spiseskjeer ingefærkjeks-smuler
- 1/2 kopp bringebærsyltetøy
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en middels stor blandebolle, bland mel, bakepulver, salt, smør, egg, melk og puddingsmiks. Bland til jevnt, og hell i en smurt 23 cm rund kakeform. Legg godt avrente ferskner, fersknejus, makroner og pepperkakekrummene over røren.
- 3I en liten blandebolle, bland kremost, egg, fersknejus og sukker, og hell over kakerøren. Topp med pepperkakekrummene.
- 4Stek i 45 minutter, eller til kaken er gyllen og midten er gjennomstekt. Når den er avkjølt, smør et lag bringebærsyltetøy over toppen.