Karrésaus med yoghurt
Lær hvordan du lager en deilig krydret yoghurt-saus. Perfekt som tilbehør til grillmat, kylling eller som dip. Rask og enkel oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 kopp naturell yoghurt
- 2. 2 spiseskjeer Major Grey's mango chutney
- 3. 1 teskje fersk limejuice, eller etter smak
- 4. 1/2 kopp majones
- 5. 1 spiseskje karri pulver, eller etter smak
- 6. 2 spiseskjeer finhakket rødløk, pluss ekstra til pynt
Fremgangsmåte
- 11. I en blender eller liten food processor blander du sammen ½ kopp yoghurt, chutneyen og limesaften til blandingen er jevn. Overfør blandingen til en bolle, og visp inn den resterende ¼ koppen yoghurt, majonesen, karri-krydderet, de 2 spiseskjeene løk, samt salt og pepper etter smak. La sausen stå i kjøleskapet, dekket, i minst 8 timer og opptil 3 dager. Overfør sausen til et serveringsfat og strø over den ekstra løken.
- 22. I en blender eller liten food processor blander du sammen ½ kopp yoghurt, chutneyen og limesaften til blandingen er jevn. Overfør blandingen til en bolle, og visp inn den resterende ¼ koppen yoghurt, majonesen, karri-krydderet, de 2 spiseskjeene løk, samt salt og pepper etter smak. La sausen stå i kjøleskapet, dekket, i minst 8 timer og opptil 3 dager. Overfør sausen til et serveringsfat og strø over den ekstra løken.




