Vaniljekrem

Vaniljekrem

Lær hvordan du lager en kremet og velsmakende vaniljekrem med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller fyll til kaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 3 1/2 kopper helmelk
  • 8 store eggeplommer
  • 2/3 kopp sukker
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 1/4 teskje salt
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • Utstyr: et hurtigtermometer

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp melk i en tykk, middels stor kjele på middels varme til den er varm, men ikke kokende. I mellomtiden, visp sammen eggeplommer, sukker, maisstivelse og salt i en middels bolle. Tilsett den varme melken i eggeblandingen i en tynn stråle, mens du visper konstant, og hell deretter eggekremen tilbake i kjelen. Kok opp på middels-lav varme under konstant omrøring til den tykner og måler 170°F (ikke la den koke). Strø umiddelbart gjennom en finmasket sil over en ren bolle, og rør inn smør og vanilje. Avkjøl eggekremen med et lag bakepapir over overflaten (for å forhindre at det dannes en skorpe), til den er kald, ca. 2 til 3 timer.