
Vaniljekrem
Lær hvordan du lager en kremet og velsmakende vaniljekrem med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller fyll til kaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 1/2 kopper helmelk
- 8 store eggeplommer
- 2/3 kopp sukker
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 1/4 teskje salt
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- Utstyr: et hurtigtermometer
Fremgangsmåte
- 1Varm opp melk i en tykk, middels stor kjele på middels varme til den er varm, men ikke kokende. I mellomtiden, visp sammen eggeplommer, sukker, maisstivelse og salt i en middels bolle. Tilsett den varme melken i eggeblandingen i en tynn stråle, mens du visper konstant, og hell deretter eggekremen tilbake i kjelen. Kok opp på middels-lav varme under konstant omrøring til den tykner og måler 170°F (ikke la den koke). Strø umiddelbart gjennom en finmasket sil over en ren bolle, og rør inn smør og vanilje. Avkjøl eggekremen med et lag bakepapir over overflaten (for å forhindre at det dannes en skorpe), til den er kald, ca. 2 til 3 timer.