Hello Fresh Mobile Banner
Røykfylt bønnesalat med melasse-dressing

Røykfylt bønnesalat med melasse-dressing

oppdag hvordan du lager en smakfull røyket bønnesalat med søt molasses-dressing. enkel oppskrift perfekt for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper tørkede Great Northern-bønner
  • 2. 1/4 kopp sherry-vineddike
  • 3. 1 spiseskje gule sennepsfrø
  • 4. 1/4 kopp finhakkede, avsilte soltørkede tomater på olje
  • 5. 3 spiseskjeer mild (lys) melasse
  • 6. 2 teskjeer finhakket hermetisk chipotle
  • 7. 1/3 kopp olivenolje
  • 8. 3/4 kopp finhakket rødløk
  • 9. 1/4 kopp finhakket fersk persille
  • 10. Hermetiske chipotle-chili i adobosaus fås kjøpt i latinamerikanske butikker og noen supermarkeder.

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg bønnene i en stor bolle. Tilsett nok kaldt vann til å dekke dem med 5 cm vann. La stå i minst 4 timer eller over natten. Bland eddik og sennepsfrø i en middels stor bolle. La stå i minst 1 time og opptil 4 timer. Sil bønnene. Ha dem i en stor kjele. Tilsett nok vann til å dekke bønnene med 8 cm vann. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la småkoke til de er møre, ca. 50 minutter. Sil av vannet. La bønnene avkjøles helt. Visp inn soltørkede tomater, melasse og chipotle-chili i eddikblandingen. Rør gradvis inn oljen. Bland bønnene, rødløk og persille i en stor bolle. Tilsett nok dressing til å dekke salaten. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før servering.)
  2. 22. Legg bønnene i en stor bolle. Tilsett nok kaldt vann til å dekke dem med 5 cm vann. La stå i minst 4 timer eller over natten.
  3. 33. Bland eddik og sennepsfrø i en middels stor bolle. La stå i minst 1 time og opptil 4 timer.
  4. 44. Sil bønnene. Ha dem i en stor kjele. Tilsett nok vann til å dekke bønnene med 8 cm vann. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la småkoke til de er møre, ca. 50 minutter. Sil av vannet. La bønnene avkjøles helt.
  5. 55. Visp inn soltørkede tomater, melasse og chipotle-chili i eddikblandingen. Rør gradvis inn oljen. Bland bønnene, rødløk og persille i en stor bolle. Tilsett nok dressing til å dekke salaten. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den komme til rom