
Seks-lags kjeks
oppskrift på deilige seven-layer cookies, laget med flere lag av kjeks, sjokolade og karamell. perfekt som søt avslutning på enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 4 store egg, skilles
- 1 kopp sukker
- 1 (8 oz) boks mandelmasse
- 2 1/2 staver (1 1/4 kopper) usaltet smør, myknet
- 1 teskje mandelessens
- 2 kopper hvetemel
- 1/2 teskje salt
- 25 dråper rød konditorfarge
- 25 dråper grønn konditorfarge
- 1 (12 oz) krukke aprikosmarmelade, varmet og silt
- 200 g fin kvalitet bittersøt sjokolade (ikke usøtet), hakket
- Spesialutstyr: en kraftig kjøkkenmaskin; en liten slikkepott
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør en 33 x 23 cm bakeform og dekk bunnen med bakepapir, med 5 cm overheng på to sider, og smør papiret. Pisk eggehvitene i en bolle utstyrt med visp på middels høy hastighet til de akkurat danner stive topper. Tilsett ¼ kopp sukker litt etter litt, og pisk på høy hastighet til eggehvitene holder stive, lett glansfulle topper. Overfør til en annen bolle. Bytt til flat visp, og pisk deretter sammen mandelpuré og resten av sukkeret til det er godt blandet, ca. 3 minutter. Tilsett smør og pisk til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Rør inn eggeplommer og mandelessens og pisk til det er godt blandet, ca. 2 minutter. Senk hastigheten til lav, og tilsett mel og salt, og bland til det akkurat er kombinert. Vend inn halvparten av eggehvittemassen forsiktig for å lette blandingen, og vend deretter inn resten av eggehvittene forsiktig men grundig. Del røren i tre bolle. Rør inn rød konditorfarge i én bolle og grønn konditorfarge i en annen, mens den tredje forblir uten farge. Sett den hvite røren til side. Dekk den grønne røren og la den stå i kjøleskapet. Hell den røde røren i den forberedte formen og jevn ut med en slikkepott (laget vil være ca. 0,6 cm tykt). Stek den røde laget i 8–10 minutter, til den akkurat er stivnet (det er viktig å ikke steke for lenge). Bruk bakepapiret som overheng, og flytt laget til en rist for avkjøling, ca. 15 minutter. Rens formen, og dekk den med bakepapir og smør papiret. Stek den hvite laget i den forberedte formen til den er akkurat stivnet. Mens den hvite laget stekes, lar du den grønne røren komme til romtemperatur. Overfør den hvite laget