
Magiske cupcakes
oppskrift på magic cupcakes som vil fortrylle smaksløkene dine. perfekt som dessert eller søtt lite måltid, enkel å lage og fantastisk godt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- Sjokoladekaker (oppskrift følger)
- Kremfyll (oppskrift følger)
- Ganache (oppskrift følger eller annen fudgy sjokoladekrem)
- 1 kopp smør
- 2 ½ kopper sukker
- 1 kopp usøtet kakaopulver
- ¼ kopp kremfløte
- 4 store egg
- 2 ¾ kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- ½ teskje salt
- ½ teskje natron
- 2 kopper vann
- ½ kopp sukker
- ½ kopp vegetabilsk fett
- ½ kopp kondensert melk
- ⅓ kopp hvetemel
- En klype salt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 280 gram semisøt eller bittersøt sjokolade
- 1 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Lag et koneliknende hull i toppen av cupcakeen. Fjern konen og kutt av spissen. Fyll hulrommet i cupcakeen med kremfyll. Sett konetoppen på plass igjen. Pynt med myk ganache eller glasur.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør to kakeformer på 25 x 7,5 x 23 cm eller muffinsformer. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett kakao og fløte. Pisk inn egg, ett om gangen, og rør godt mellom hver gang. Sikt de tørre ingrediensene sammen. På lav hastighet, tilsett de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med vann, begynn og avslutt med de tørre. Bland kun til alt er godt blandet – ikke overrør. Hell røren i de forberedte formene og stek i 35–45 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kakene avkjøle i formene før de tas ut.
- 3Rør sukker og fett til det er lyst og luftig. I en separat bolle, bland melk og mel. Pisk melkeblandingen inn i sukker- og fettblandingen, og pisk til det er godt blandet. Tilsett salt og vanilje.
- 4Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Kok opp fløten. Hell fløte og smeltet sjokolade i en bolle. Pisk på lav eller middels hastighet i omtrent 5 minutter. La ganachen avkjøle grundig før bruk, eller oppbevar den i kjøleskapet til den skal brukes. Ganachen kan oppbevares, dekket, i kjøleskapet i én måned. For å bruke ganachen, ta den ut av kjøleskapet og la den mykne i romtemperatur eller i mikrobølgeovnen til den har ønsket konsistens.