Kylling med basilikum og pecorino – hurtigguide
en enkel oppskrift på kylling med frisk basilikum og smakfull pecorino. perfekt for raske middager og smakfulle hverdagsretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss tørket basilikum
- 2. 1 ts rød pepperflak
- 3. Skallet av 1 sitron
- 4. To 225 grams kyllingbryst eller lår uten bein og skinn
- 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6. 1 kopp hakket spansk løk (i 1/2-tommers terninger)
- 7. 1/2 kopp hakkede gulrøtter (i 1/2-tommers terninger)
- 8. 1 rød paprika, kuttet i 2,5 cm store biter
- 9. 1/2 hode brokkoli, delt i mellomstore buketter
- 10. Extra virgin olivenolje, til å dryppe med
- 11. 1/2 kopp revet Pecorino Romano
- 12. 1/2 kopp sylteagurkede cherrypepper
Fremgangsmåte
- 11. Bland den tørkede basilikumen, rød pepperflakene og sitronskallet i en middels stor bolle. Tilsett kyllingen og krydre med salt og pepper. Mariner i kjøleskapet i 45 minutter.
- 22. I mellomtiden, forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Når den er varm, legg et bakepapirkledd stekebrett i ovnen i 20 minutter for å varme opp.
- 33. Tilsett løk, gulrøtter, paprika og brokkoli i bollen med kyllingen, drypp over litt olivenolje, strø over litt salt og pepper, og vend godt. Legg kylling og grønnsaker jevnt utover det varme stekebrettet, og strø over mer salt og pepper. Sett stekebrettet tilbake i ovnen og stek, og snu kyllingen halvveis for å oppnå jevn steking, til kyllingen er gjennomstekt, ca. 20 minutter.
- 44. Overfør kylling og grønnsaker til et serveringsfat, dryss over Pecorino Romano og sylteagurper, og drypp med olivenolje.