
Oksekaldo med spinat
Lær hvordan du lager en velsmakende beef caldo med spinat. En enkel og næringsrik oppskrift perfekt for hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Vegetolio for bruning
- 450 gram storfe indrefilet, tynne skiver som deretter deles i 2,5 cm biter
- 1 middels stor løk, hakket
- 6 roma (plomme) tomater, hakket
- 4 nye poteter, delt i fire
- 2 kopper tomatpuré
- 1 bunt fersk spinat, skylt og revet i bittesmå biter
- 1/2 kopp rødvin
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss hakket fersk oregano
- 1 boks (410 g) storfebuljong
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Kok og rør kjøttet til det er godt brunt på alle sider, og overfør det deretter til en stor kjele. Kok og rør løken i den samme stekepannen i fettet som er igjen etter kjøttet. Når løken er lett brunet og myk, rør inn tomatene. Fortsett å koke til noe av tomatvæsken har fordampet, og overfør deretter til kjelen med kjøttet.
- 2I en separat stekepanne, brun potetene i en liten mengde olje over middels høy varme, og vend dem av og til. Tilsett potetene i kjøttet sammen med tomatpuré, spinat, rødvin, hvitløk og oregano. Tilsett akkurat nok storfefond eller vann til å dekke kjøttet og grønnsakene, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i én time.