Pasta alla Carbonara

Pasta alla Carbonara

Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten pasta alla carbonara. Enkel oppskrift, ingredienser og kokketips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 pund hvit løk, hakket
  • 1 ½ pund ferske sopp, skivet
  • 1 spiseskje smør
  • 2 pund bacon
  • 8 egg
  • 1 kopp kremfløte
  • 2/3 kopp revet Parmesanost
  • 2 pund ukokt pasta
  • 2/3 kopp hakket persille
  • 1/4 teskje knuste rød pepperflak

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Surr løk i oljen til den er myk. La løken renne av på kjøkkenpapir.
  2. 2Bruk samme panne, kok sopp i smør over middels varme. Rør inn løk og bacon; skru ned varmen til lav, og kok til baconet er brunt. I en middels stor bolle, pisk sammen egg, fløte og ost; bland det inn i baconblandingen. Kok under omrøring til sausen begynner å tykne. Ta av varmen.
  3. 3I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende vann til den er al dente. Sil av vannet. Vend de varme nudlene med sausen, persille og rød pepperflak.