Dampede blåskjell med tomater og hvitløksristet brød
oppskrift på deilige dampede blåskjell med friske tomater og sprø hvitløksristet brød. enkel og smakfull forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 1/2-tommers tykke skiver surdeigsbrød (hver ca. 2 x 4 tommer)
- 6 spiseskjeer olivenolje
- 4 spiseskjeer hakket hvitløk
- 1 1/2 kopper hakkede tomater med frø
- 1/2 kopp hakket fersk italiensk persille
- 1,36 kg blåskjell, renset og børstet for sand og skjegg
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C. Legg brød på et bakepapirkledd stekebrett. Bland 4 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer hvitløk i en bolle. Bruk en gaffel til å mose det til en grov pasta. Smør det over brødet. Stek til det er sprøtt, ca. 10 minutter. Varm 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer hvitløk; sautér i 2 minutter. Tilsett tomater og persille. Senk varmen og la det småkoke til sausen tykner, rør ofte, ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett blåskjell; øk varmen til høy. Dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, ca. 7 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Fordel blåskjellblandingen i suppeskåler. Plasser ristet brød langs kanten av hver skål.
- 2Forvarm ovnen til 190°C. Legg brød på et bakepapirkledd stekebrett. Bland 4 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer hvitløk i en bolle. Bruk en gaffel til å mose det til en grov pasta. Smør det over brødet. Stek til det er sprøtt, ca. 10 minutter.
- 3Varm 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer hvitløk; sautér i 2 minutter. Tilsett tomater og persille. Senk varmen og la det småkoke til sausen tykner, rør ofte, ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett blåskjell; øk varmen til høy. Dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, ca. 7 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg).
- 4Fordel blåskjellblandingen i suppeskåler. Plasser ristet brød langs kanten av hver skål.
