Dampede blåskjell med tomater og hvitløksristet brød

Dampede blåskjell med tomater og hvitløksristet brød

oppskrift på deilige dampede blåskjell med friske tomater og sprø hvitløksristet brød. enkel og smakfull forrett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 1/2-tommers tykke skiver surdeigsbrød (hver ca. 2 x 4 tommer)
  • 6 spiseskjeer olivenolje
  • 4 spiseskjeer hakket hvitløk
  • 1 1/2 kopper hakkede tomater med frø
  • 1/2 kopp hakket fersk italiensk persille
  • 1,36 kg blåskjell, renset og børstet for sand og skjegg

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Legg brød på et bakepapirkledd stekebrett. Bland 4 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer hvitløk i en bolle. Bruk en gaffel til å mose det til en grov pasta. Smør det over brødet. Stek til det er sprøtt, ca. 10 minutter. Varm 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer hvitløk; sautér i 2 minutter. Tilsett tomater og persille. Senk varmen og la det småkoke til sausen tykner, rør ofte, ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett blåskjell; øk varmen til høy. Dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, ca. 7 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Fordel blåskjellblandingen i suppeskåler. Plasser ristet brød langs kanten av hver skål.
  2. 2Forvarm ovnen til 190°C. Legg brød på et bakepapirkledd stekebrett. Bland 4 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer hvitløk i en bolle. Bruk en gaffel til å mose det til en grov pasta. Smør det over brødet. Stek til det er sprøtt, ca. 10 minutter.
  3. 3Varm 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer hvitløk; sautér i 2 minutter. Tilsett tomater og persille. Senk varmen og la det småkoke til sausen tykner, rør ofte, ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett blåskjell; øk varmen til høy. Dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, ca. 7 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg).
  4. 4Fordel blåskjellblandingen i suppeskåler. Plasser ristet brød langs kanten av hver skål.