
Belgiske kulturmelk-vafler med glasert banan
oppskrift på belgiske vafler laget med kulturmelk, toppet med glasert banan for en deilig frokost eller dessert. enkel å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel
- 2. 2 spiseskjeer sukker
- 3. 2 teskjeer bakepulver
- 4. 1 teskje natron
- 5. 3/4 teskje salt
- 6. 2 kopper godt ristet kulturmelk
- 7. 3/4 av en stang (6 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet og avkjølt til romtemperatur
- 8. 2 store egg
- 9. Vegetabilsk olje til vaffeljern
- 10. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 11. 2 faste, modne store bananer, skåret diagonalt i 1/3-tommers tykke skiver
- 12. 1 1/4 kopper rent lønnesirup
- 13. Spesialutstyr: et vaffeljern (helst belgisk stil)
- 14. Tilbehør: rømme eller pisket krem
Fremgangsmåte
- 11. Lag vafler: Sett ovnsristen i midten og legg en stor metallrist direkte oppå den. Forvarm ovnen til 120°C (250°F) og forvarm vaffeljernet. Visp sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Visp sammen kulturmelk, smeltet smør og egg i en annen bolle, og vend det inn i melblandingen til det akkurat er blandet. Pensle det varme vaffeljernet lett med vegetabilsk olje, og hell i omtrent 1/2 kopp (ca. 125 ml) røre i hver vaffelform (se Kokks' notat nedenfor). Stek vaflene etter produsentens anvisninger til de er gylne og gjennomstekte, ca. 3 minutter. Overfør de ferdige vaflene til rist i ovnen for å holde dem varme, og pass på at de ligger i ett lag for å beholde sprøheten. Gjør flere vafler på samme måte.
- 22. Sett ovnsristen i midten og legg en stor metallrist direkte oppå den. Forvarm ovnen til 120°C (250°F) og forvarm vaffeljernet.
- 33. Visp sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.
- 44. Visp sammen kulturmelk, smeltet smør og egg i en annen bolle, og vend det inn i melblandingen til det akkurat er blandet.
- 55. Pensle det varme vaffeljernet lett med vegetabilsk olje, og hell i omtrent 1/2 kopp (ca. 125 ml) røre i hver vaffelform (se Kokks' notat nedenfor). Stek vaflene etter produsentens anvisninger til de er gylne og gjennomstekte, ca. 3 minutter. Overfør de ferdige vaflene til rist i ovnen for å holde dem varme, og pass på at de ligger i ett lag for å beholde sprøheten. Gjør flere vafler på samme måte.
- 66. Lag tilbehør: Mens den siste batchen stekes, varm smør i en tung 30 cm (12-tommers) stekepanne over moderat