Belgiske kulturmelk-vafler med glasert banan

Belgiske kulturmelk-vafler med glasert banan

oppskrift på belgiske vafler laget med kulturmelk, toppet med glasert banan for en deilig frokost eller dessert. enkel å lage og perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 2 teskjeer bakepulver
  • 4. 1 teskje natron
  • 5. 3/4 teskje salt
  • 6. 2 kopper godt ristet kulturmelk
  • 7. 3/4 av en stang (6 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet og avkjølt til romtemperatur
  • 8. 2 store egg
  • 9. Vegetabilsk olje til vaffeljern
  • 10. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 11. 2 faste, modne store bananer, skåret diagonalt i 1/3-tommers tykke skiver
  • 12. 1 1/4 kopper rent lønnesirup
  • 13. Spesialutstyr: et vaffeljern (helst belgisk stil)
  • 14. Tilbehør: rømme eller pisket krem

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag vafler: Sett ovnsristen i midten og legg en stor metallrist direkte oppå den. Forvarm ovnen til 120°C (250°F) og forvarm vaffeljernet. Visp sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Visp sammen kulturmelk, smeltet smør og egg i en annen bolle, og vend det inn i melblandingen til det akkurat er blandet. Pensle det varme vaffeljernet lett med vegetabilsk olje, og hell i omtrent 1/2 kopp (ca. 125 ml) røre i hver vaffelform (se Kokks' notat nedenfor). Stek vaflene etter produsentens anvisninger til de er gylne og gjennomstekte, ca. 3 minutter. Overfør de ferdige vaflene til rist i ovnen for å holde dem varme, og pass på at de ligger i ett lag for å beholde sprøheten. Gjør flere vafler på samme måte.
  2. 22. Sett ovnsristen i midten og legg en stor metallrist direkte oppå den. Forvarm ovnen til 120°C (250°F) og forvarm vaffeljernet.
  3. 33. Visp sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.
  4. 44. Visp sammen kulturmelk, smeltet smør og egg i en annen bolle, og vend det inn i melblandingen til det akkurat er blandet.
  5. 55. Pensle det varme vaffeljernet lett med vegetabilsk olje, og hell i omtrent 1/2 kopp (ca. 125 ml) røre i hver vaffelform (se Kokks' notat nedenfor). Stek vaflene etter produsentens anvisninger til de er gylne og gjennomstekte, ca. 3 minutter. Overfør de ferdige vaflene til rist i ovnen for å holde dem varme, og pass på at de ligger i ett lag for å beholde sprøheten. Gjør flere vafler på samme måte.
  6. 66. Lag tilbehør: Mens den siste batchen stekes, varm smør i en tung 30 cm (12-tommers) stekepanne over moderat