Brokkoli og brokkoli rabe med ovnsbakte røde paprika

Brokkoli og brokkoli rabe med ovnsbakte røde paprika

oppskrift på smakfull brokkoli og broccolirabe med ovnsstekte røde paprika, perfekt som forrett eller lett måltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 store røde paprika
  • 4 pund brokkoli, stilker trimmet, blomsterstandene delt opp i små buketter (ca. 13 kopper buketter)
  • 2 ½ pund brokkolirabe (ca. 3 store buntinger), seige stilker trimmet, topper og blader grovhakket
  • ⅓ kopp olivenolje
  • 6 store hvitløksfedd, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Grill paprika direkte over gassbluss eller i ovnens grillelement til de er svarte på alle sider. Legg paprikaene i en papirpose og la dem ligge i 10 minutter. Skrell og fjern frøene fra paprikaene, og skjær dem deretter i 1/3-tommers brede strimler. (Kan forberedes ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Arbeid i porsjoner, kok brokkoli og brokkolirabi i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er sprø møre, ca. 3 minutter per porsjon. Bruk en stor hullsleiv eller sil til å overføre grønnsakene til en bolle med isvann for å avkjøle. La dem renne godt av. (Kan forberedes ett døgn i forveien. Pakk inn i papirhåndklær, legg i lufttette plastposer og oppbevar i kjøleskap.) Varm opp olivenolje i en tykk, stor gryte over middels-høy varme. Tilsett hvitløk; rør til den er gyllen, ca. 1 minutt. Tilsett brokkoli og brokkolirabi; vend dem i oljen til de er godt dekket og gjennomvarme, ca. 5 minutter. Tilsett paprika i strimler; vend for å blande. Krydre med salt og pepper. Overfør til serveringsfat. Server varm eller romtemperert.
  2. 2Grill paprika direkte over gassbluss eller i ovnens grillelement til de er svarte på alle sider. Legg paprikaene i en papirpose og la dem ligge i 10 minutter. Skrell og fjern frøene fra paprikaene, og skjær dem deretter i 1/3-tommers brede strimler. (Kan forberedes ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  3. 3Arbeid i porsjoner, kok brokkoli og brokkolirabi i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er sprø møre, ca. 3 minutter per porsjon. Bruk en stor hullsleiv eller sil til å overføre grønnsakene til en bolle med is