
Brokkoli og brokkoli rabe med ovnsbakte røde paprika
oppskrift på smakfull brokkoli og broccolirabe med ovnsstekte røde paprika, perfekt som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 store røde paprika
- 4 pund brokkoli, stilker trimmet, blomsterstandene delt opp i små buketter (ca. 13 kopper buketter)
- 2 ½ pund brokkolirabe (ca. 3 store buntinger), seige stilker trimmet, topper og blader grovhakket
- ⅓ kopp olivenolje
- 6 store hvitløksfedd, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Grill paprika direkte over gassbluss eller i ovnens grillelement til de er svarte på alle sider. Legg paprikaene i en papirpose og la dem ligge i 10 minutter. Skrell og fjern frøene fra paprikaene, og skjær dem deretter i 1/3-tommers brede strimler. (Kan forberedes ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Arbeid i porsjoner, kok brokkoli og brokkolirabi i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er sprø møre, ca. 3 minutter per porsjon. Bruk en stor hullsleiv eller sil til å overføre grønnsakene til en bolle med isvann for å avkjøle. La dem renne godt av. (Kan forberedes ett døgn i forveien. Pakk inn i papirhåndklær, legg i lufttette plastposer og oppbevar i kjøleskap.) Varm opp olivenolje i en tykk, stor gryte over middels-høy varme. Tilsett hvitløk; rør til den er gyllen, ca. 1 minutt. Tilsett brokkoli og brokkolirabi; vend dem i oljen til de er godt dekket og gjennomvarme, ca. 5 minutter. Tilsett paprika i strimler; vend for å blande. Krydre med salt og pepper. Overfør til serveringsfat. Server varm eller romtemperert.
- 2Grill paprika direkte over gassbluss eller i ovnens grillelement til de er svarte på alle sider. Legg paprikaene i en papirpose og la dem ligge i 10 minutter. Skrell og fjern frøene fra paprikaene, og skjær dem deretter i 1/3-tommers brede strimler. (Kan forberedes ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 3Arbeid i porsjoner, kok brokkoli og brokkolirabi i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er sprø møre, ca. 3 minutter per porsjon. Bruk en stor hullsleiv eller sil til å overføre grønnsakene til en bolle med is