
Ananas-, aprikos- og tranebærpai med lattice-deig
oppskrift på en frisk og smakfull lattice-crust pai med ananas, aprikos og tranebær. perfekt for sommerens desserter eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 1 boks (ca. 450 g) aprikoshalvdelte i tung sirup, godt drenert, sirupen reserveres
- 2. 1 kopp hakkede tørkede aprikoser (ca. 140 g)
- 3. 3/4 kopp sukker
- 4. 1/4 kopp maisstivelse
- 5. 2 spiseskjeer frossen ananasjuicekonsentrat, tint
- 6. 1 spiseskje fersk sitronjuice
- 7. 4 kopper fersk, skrelt og kjernet ananas i 1/2-tommers biter
- 8. 1/2 kopp tranebær
- 9. 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør
- 10. 2 ferdiglagde paideiger
- 11. 1 egg, vispet for å blande (til pensling)
Fremgangsmåte
- 1Fyll: Kok opp den reserverte aprikos-sirupen og tørkede aprikoser i en tykk liten kjele. Ta av varmen. La stå til aprikosene er myke, ca. 10 minutter. Sil av aprikosene; kast sirupen. Rør sukker, maisstivelse, ananasjuice og sitronjuice i en tykk middels stor kjele til det er godt blandet og jevnt. Bland inn ananas. La stå til saften begynner å danne seg, ca. 15 minutter. Kok over middels varme til blandingen koker og blir veldig tykk, rør ofte, ca. 8 minutter. Ta av varmen. Bland inn tranebær, smør og tørkede aprikoser. Avkjøl helt. (Kan lages 8 timer i forveien; la stå i romtemperatur.) Vend forsiktig inn hermetiske aprikoser.
- 22. Kok opp den reserverte aprikos-sirupen og tørkede aprikoser i en tykk liten kjele. Ta av varmen. La stå til aprikosene er myke, ca. 10 minutter. Sil av aprikosene; kast sirupen.
- 33. Rør sukker, maisstivelse, ananasjuice og sitronjuice i en tykk middels stor kjele til det er godt blandet og jevnt. Bland inn ananas. La stå til saften begynner å danne seg, ca. 15 minutter. Kok over middels varme til blandingen koker og blir veldig tykk, rør ofte, ca. 8 minutter. Ta av varmen. Bland inn tranebær, smør og tørkede aprikoser. Avkjøl helt. (Kan lages 8 timer i forveien; la stå i romtemperatur.) Vend forsiktig inn hermetiske aprikoser.
- 44. Lag bunnen: Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 200°C (400°F). Kjevle ut én deigskive på en melet overflate til en 33 cm rund sirkel. Overfør til en 23 cm glasspajform. Brett inn overheng under. Kjevle ut den andre deigskiven på en melet overflate til en 33 cm rund sirkel. Kutt i 1/




