Tunfisk-sandwiches Provençale
Lær hvordan du lager deilige tunfisk-sandwiches provencal. Perfekt for en lett lunsj eller middag med smak av provence. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1/2 kopp majones
- 2 spiseskjeer avrent kapers på flaske, skylt og hakket
- 2 teskjeer grovkornet sennep
- 2 teskjeer ansjospasta
- 1 teskje tomatpasta
- 1/2 teskje svart pepper
- 3 spiseskjeer hvitvinseddik
- 2 bokser (6 oz) lett tunfisk i olivenolje
- 4 ciabatta- eller kaiserbrød, delt i to på langs
- 1 hode Boston-salat (ca. 225 g), eventuelle grove ytterblad fjernet
- 2 eller 3 mellomstore tomater, skåret i 1/3-tommers tykke skiver
- 3 store hardkokte egg, skåret i 1/2-tommers tykke skiver
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen majones, kapers, sennep, ansjospasta, tomatpasta, pepper og 1 spiseskje eddik i en bolle. Sil oljen fra tunfisken over i en bolle og visp inn de resterende 2 spiseskjeene eddik. Pensle innsiden av alle bollehalvdelene rikelig med blandture. Tilsett tunfisk i majonesblandingen og rør godt sammen. Lag smørbrød med salat, tomat, egg og tunfiskblandingen på en arbeidsflate. Vektlegg smørbrødene med en tung skjærefjøl, stor tallerken eller fat i omtrent 10 minutter.
- 2Visp sammen majones, kapers, sennep, ansjospasta, tomatpasta, pepper og 1 spiseskje eddik i en bolle.
- 3Sil oljen fra tunfisken over i en bolle og visp inn de resterende 2 spiseskjeene eddik. Pensle innsiden av alle bollehalvdelene rikelig med blandture.
- 4Tilsett tunfisk i majonesblandingen og rør godt sammen.
- 5Lag smørbrød med salat, tomat, egg og tunfiskblandingen på en arbeidsflate. Vektlegg smørbrødene med en tung skjærefjøl, stor tallerken eller fat i omtrent 10 minutter.