Bakt havregrøt

Bakt havregrøt

oppskrift på baked oatmeal - en sunn og mettende frokost. enkel å lage, perfekt for en næringsrik start på dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper/7 oz/200 g havregryn
  • 1/2 kopp/2 oz/60 g valnøttbiter, ristet og hakket
  • 1/3 kopp/2 oz/60 g naturlig cane-sukker eller lønnesirup, pluss litt mer til servering
  • 1 teskje bakepulver uten aluminium
  • 1 1/2 teskje malt kanel
  • En knapp halv teskje fin sjøsalt
  • 2 kopper/475 ml melk
  • 1 stort egg
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 2 modne bananer, skåret i 1/2-tommers/1 cm biter
  • 1 1/2 kopper/6,5 oz/185 g huckleberries, blåbær eller blandede bær

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C/375°F med en rist i den øverste tredjedelen av ovnen. Smør innsiden av en 20 cm (8 tommer) kvadratisk bakeform godt.
  2. 2I en bolle, bland sammen havregryn, halvparten av valnøttene, sukkeret, hvis du bruker det, bakepulver, kanel og salt.
  3. 3I en annen bolle, visp sammen lønnesirupen, hvis du bruker det, melken, egget, halvparten av smøret og vaniljen.
  4. 4Legg bananene i ett lag i bunnen av den forberedte bakeformen.
  5. 5Strø to tredjedeler av bærene over.
  6. 6Dekk frukten med havregrynsblandingen.
  7. 7Hell langsomt melkeblandingen over havregrynene.
  8. 8Gjør forsiktig et par slag på bakeformen mot benken for å sørge for at melken fordeler seg gjennom havregrynene.
  9. 9Strø resten av bærene og valnøttene over toppen.
  10. 10Stek i 35 til 45 minutter, til toppen er gyllen og havregrynsblandingen har satt seg.
  11. 11Ta ut av ovnen og la avkjøle i noen minutter.
  12. 12Drypp resten av det smeltede smøret over toppen og server.
  13. 13Strø gjerne litt mer sukker eller drypp over lønnesirup hvis du ønsker det søtere.
  14. 14Forvarm ovnen til 190°C/375°F med en rist i den øverste tredjedelen av ovnen. Smør innsiden av en 20 cm (8 tommer) kvadratisk bakeform godt.
  15. 15I en bolle, bland sammen havregryn, halvparten av valnøttene, sukkeret, hvis du bruker det, bakepulver, kanel og salt.
  16. 16I en annen bolle, visp sammen lønnesirupen, hvis du bruker det, melken, egget, halvparten av smøret og vaniljen.
  17. 17Legg bananene i ett lag i bunnen av den forberedte bakeformen.
  18. 18Strø to tredjedeler av bærene over.
  19. 19Dekk fruk