Bakt havregrøt
oppskrift på baked oatmeal - en sunn og mettende frokost. enkel å lage, perfekt for en næringsrik start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 kopper/7 oz/200 g havregryn
- 1/2 kopp/2 oz/60 g valnøttbiter, ristet og hakket
- 1/3 kopp/2 oz/60 g naturlig cane-sukker eller lønnesirup, pluss litt mer til servering
- 1 teskje bakepulver uten aluminium
- 1 1/2 teskje malt kanel
- En knapp halv teskje fin sjøsalt
- 2 kopper/475 ml melk
- 1 stort egg
- 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 2 modne bananer, skåret i 1/2-tommers/1 cm biter
- 1 1/2 kopper/6,5 oz/185 g huckleberries, blåbær eller blandede bær
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C/375°F med en rist i den øverste tredjedelen av ovnen. Smør innsiden av en 20 cm (8 tommer) kvadratisk bakeform godt.
- 2I en bolle, bland sammen havregryn, halvparten av valnøttene, sukkeret, hvis du bruker det, bakepulver, kanel og salt.
- 3I en annen bolle, visp sammen lønnesirupen, hvis du bruker det, melken, egget, halvparten av smøret og vaniljen.
- 4Legg bananene i ett lag i bunnen av den forberedte bakeformen.
- 5Strø to tredjedeler av bærene over.
- 6Dekk frukten med havregrynsblandingen.
- 7Hell langsomt melkeblandingen over havregrynene.
- 8Gjør forsiktig et par slag på bakeformen mot benken for å sørge for at melken fordeler seg gjennom havregrynene.
- 9Strø resten av bærene og valnøttene over toppen.
- 10Stek i 35 til 45 minutter, til toppen er gyllen og havregrynsblandingen har satt seg.
- 11Ta ut av ovnen og la avkjøle i noen minutter.
- 12Drypp resten av det smeltede smøret over toppen og server.
- 13Strø gjerne litt mer sukker eller drypp over lønnesirup hvis du ønsker det søtere.
- 14Forvarm ovnen til 190°C/375°F med en rist i den øverste tredjedelen av ovnen. Smør innsiden av en 20 cm (8 tommer) kvadratisk bakeform godt.
- 15I en bolle, bland sammen havregryn, halvparten av valnøttene, sukkeret, hvis du bruker det, bakepulver, kanel og salt.
- 16I en annen bolle, visp sammen lønnesirupen, hvis du bruker det, melken, egget, halvparten av smøret og vaniljen.
- 17Legg bananene i ett lag i bunnen av den forberedte bakeformen.
- 18Strø to tredjedeler av bærene over.
- 19Dekk fruk