Grunnleggende pizzadeig

Grunnleggende pizzadeig

Lær hvordan du lager enkel og perfekt pizzadeig med vår grunnleggende oppskrift. Ideell for hjemmelaget pizza til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje tørrgjær
  • 2/3 kopp varmt vann (40° til 46°C)
  • 2 kopper usaltet hvetemel
  • 1 teskje salt
  • olivenolje til bollen

Fremgangsmåte

  1. 1Strø gjæren over vannet. La det stå i 1 minutt, eller til gjæren er kremaktig. Rør til gjæren er oppløst. I en stor bolle, bland 2 kopper mel og salt. Tilsett gjærblandingen og rør til en myk deig dannes. Vend deigen ut på en lett melet overflate og elt, tilsett mer mel om nødvendig, til den er glatt og elastisk, ca. 10 minutter. Lett olj en stor bolle. Legg deigen i bollen, og vri den slik at toppen blir oljet. Dekk med plastfolie. Sett på et lunt, trekkfritt sted og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 ½ time. Trykk deigen ned med knyttneven. Del deigen i to deler og form hver del til baller. Trykk deigen litt flat. Strø mel over toppene. Plasser deigen på en melet overflate og dekk hver med plastfolie, med plass til at deigen kan utvide seg. La heve i 60 minutter, eller til dobbel størrelse.