Piskede kandiserte søtsaker
Lær hvordan du lager deilige piskede kandiserte søtsaker hjemme. En enkel oppskrift som passer for alle anledninger. Perfekt for søte fristelser!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 1/4 kopp (pakket) lyst brunt sukker
- 2 spiseskjeer ren lønnesirup
- Finrevet skall av 1 sitron
- Saften av 1/2 sitron
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 6 søtpoteter (ca. 340 gram hver), skrelte og skåret i store biter
- Salt, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bland ingrediensene til sirupen i en liten kjele; rør rundt på lav varme til alt er blandet, ca. 5 minutter.
- 2Legg søtpotetene i en stor kjele. Dekk med kaldt, saltet vann; kok opp, skru ned varmen og la koke til de er veldig møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Legg dem i en stor bolle.
- 3Mos potetene med en gaffel eller potetmoser til de er jevne, og hell sirupen over. Krydre med salt. Server varm. (Eller dekk til og varm opp igjen senere i en forvarmet ovn på 175°C i 15 til 20 minutter.)
- 4---
- 5Bland ingrediensene til sirupen i en liten kjele; rør rundt på lav varme til alt er blandet, ca. 5 minutter.
- 6Legg søtpotetene i en stor kjele. Dekk med kaldt, saltet vann; kok opp, skru ned varmen og la koke til de er veldig møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Legg dem i en stor bolle.
- 7Mos potetene med en gaffel eller potetmoser til de er jevne, og hell sirupen over. Krydre med salt. Server varm. (Eller dekk til og varm opp igjen senere i en forvarmet ovn på 175°C i 15 til 20 minutter.)