Piskede kandiserte søtsaker

Piskede kandiserte søtsaker

Lær hvordan du lager deilige piskede kandiserte søtsaker hjemme. En enkel oppskrift som passer for alle anledninger. Perfekt for søte fristelser!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/4 kopp (pakket) lyst brunt sukker
  • 2 spiseskjeer ren lønnesirup
  • Finrevet skall av 1 sitron
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 6 søtpoteter (ca. 340 gram hver), skrelte og skåret i store biter
  • Salt, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Bland ingrediensene til sirupen i en liten kjele; rør rundt på lav varme til alt er blandet, ca. 5 minutter.
  2. 2Legg søtpotetene i en stor kjele. Dekk med kaldt, saltet vann; kok opp, skru ned varmen og la koke til de er veldig møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Legg dem i en stor bolle.
  3. 3Mos potetene med en gaffel eller potetmoser til de er jevne, og hell sirupen over. Krydre med salt. Server varm. (Eller dekk til og varm opp igjen senere i en forvarmet ovn på 175°C i 15 til 20 minutter.)
  4. 4---
  5. 5Bland ingrediensene til sirupen i en liten kjele; rør rundt på lav varme til alt er blandet, ca. 5 minutter.
  6. 6Legg søtpotetene i en stor kjele. Dekk med kaldt, saltet vann; kok opp, skru ned varmen og la koke til de er veldig møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Legg dem i en stor bolle.
  7. 7Mos potetene med en gaffel eller potetmoser til de er jevne, og hell sirupen over. Krydre med salt. Server varm. (Eller dekk til og varm opp igjen senere i en forvarmet ovn på 175°C i 15 til 20 minutter.)