Fricassé av hummer med pasta

Fricassé av hummer med pasta

oppskrift på fricassée av hummer med pasta. lær hvordan du lager en smakfull og elegant sjømatrett som imponerer. perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 pund hele levende hummer
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 9 sjalottløk, hakket (ca. 1 1/2 kopper)
  • 2 spiseskjeer Cognac eller brandy
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 1/2 kopper piskefløte
  • 170 gram angel hair pasta

Fremgangsmåte

  1. 1Kok hummer i en stor kjele med kokende, saltet vann i 4 minutter (hummerne vil ikke være helt kokt igjennom). Arbeid over en bolle for å samle saftene, vri av hummerhodene for å skille dem fra halene. Kutt hodene i to på langs. Kutt halene i tykke skiver (fjern ikke skallet). Knekk klørne, men la dem være hele. Varm opp olje i en tung, stor stekepanne over høy varme. Tilsett sjalottløk og sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hummer med skall og saft, samt Cognac, og tenne forsiktig på det. Dekk pannen for å slukke flammen. Tilsett vin og la det småkoke i 3 minutter. Tilsett fløte og la sausen småkoke til den tykner litt, ca. 3 minutter. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. Ta av varmen. Dekk til for å holde den varm. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i bittet, og rør av og til. Sil av vannet. Overfør pastaen til et serveringsfat. Skje hummer med saus over pastaen og server.
  2. 2Kok hummer i en stor kjele med kokende, saltet vann i 4 minutter (hummerne vil ikke være helt kokt igjennom). Arbeid over en bolle for å samle saftene, vri av hummerhodene for å skille dem fra halene. Kutt hodene i to på langs. Kutt halene i tykke skiver (fjern ikke skallet). Knekk klørne, men la dem være hele.
  3. 3Varm opp olje i en tung, stor stekepanne over høy varme. Tilsett sjalottløk og sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hummer med skall og saft, samt Cognac, og tenne forsiktig på det. Dekk pannen for å slukke flammen. Tilsett vin og la det småkoke i 3 minutter. Tilsett fløte og la sausen småkoke til den tykner