Marokkansk sjømatgryte med couscous

Marokkansk sjømatgryte med couscous

Lær hvordan du lager en smakfull marokkansk sjømatgryte med couscous. Perfekt for en varmende middag med eksotiske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp couscous
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 løk, delt i to og tynnsnittet
  • 1 spiseskje paprika
  • 1 spiseskje malt spisskummen
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 pakke på 26 gram hakkede tomater (for eksempel Pomi) eller to bokser à 410 gram hakkede tomater
  • 225 gram grønne bønner, renset og kuttet i 2,5 cm lange biter
  • 1/2 kopp utkjernede grønne oliven, pluss 1/4 kopp av olivenlaken
  • 1/2 kopp grovhakket fersk koriander, pluss mer til pynt
  • 900 gram blåskjell, vasket og børstet
  • 340 gram medium store reker, skrellet og renset

Fremgangsmåte

  1. 1Legg couscousen i en middels stor, varmebestandig bolle; tilsett 1 kopp kokende vann og rør om. Dekk med plastfolie og sett til side.
  2. 2Varm olivenoljen i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett løken og kok, rør ofte, til den begynner å bli myk, ca. 5 minutter. Rør inn paprika, spisskummen, 1 teskje salt og et par kverninger pepper. Kok, rør om, til løken er dekket, ca. 1 minutt. Rør inn 1/2 kopp vann, tomatene, grønne bønner, oliven og lake, samt koriander. La det småkoke til det er litt redusert, ca. 5 minutter.
  3. 3Rør inn blåskjellene. Dekk til og kok til de begynner å åpne seg, 3 til 5 minutter. Rør inn reken; fortsett å koke, dekket, til blåskjellene er åpne og rekene er ugjennomsiktige, ca. 5 minutter. (Kast eventuelle ulåste blåskjell.) Fluff couscousen med en gaffel. Fordel den i skåler; topp med sjømatgryten og mer koriander.
  4. 4Fotograf: Ryan Dausch