
Brunt smør, ingefær og surkrem-kake med kaffe
Lær hvordan du lager en saftig coffee cake med smør, ingefær og rømme. Perfekt til kaffen og enkel å lage for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper pluss 2 spiseskjeer (4 1/4 staver; eller mer) usaltet smør
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 1 kopp (pakket) mørkebrunt sukker
- 1/4 teskje kosher salt
- 1/2 kopp hakket krystallisert ingefær
- Usaltet smør (til formen)
- 2 kopper hvetemel
- 3/4 kopp sammalt hvete-mel
- 1 spiseskje bakepulver
- 1 teskje kosher salt
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje malt ingefær
- 3/4 teskje natron
- 1/2 teskje malt allehånde
- 1 3/4 kopper sukker
- 4 store egg
- 1 1/2 kopper rømme
- 1/2 kopp hel melk
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 3/4 kopp skrelte, grovhakkede mandler
- Spesialutstyr: En non-stick 10" rørformet kakeform med løs bunn
Fremgangsmåte
- 1For brunt smør: La 2 kopper pluss 2 spiseskjeer smør småkoke i en stor non-stick panne på middels varme til det dannes brune biter, ca. 6–8 minutter. Hell over i en målebeger på 2 kopper. Hvis nødvendig, tilsett mer smør for å måle opp 1 ¾ kopper pluss 2 spiseskjeer (det tilførte smøret vil smelte).
- 2La 2 kopper pluss 2 spiseskjeer smør småkoke i en stor non-stick panne på middels varme til det dannes brune biter, ca. 6–8 minutter. Hell over i en målebeger på 2 kopper. Hvis nødvendig, tilsett mer smør for å måle opp 1 ¾ kopper pluss 2 spiseskjeer (det tilførte smøret vil smelte).
- 3Til topping: Visp mel, sukker og salt i en middels bolle. Rør inn ¾ kopp pluss 2 spiseskjeer brunt smør (resterende smør reserveres til kaken); rør til det dannes fuktige klumper. Rør inn ingefær. Sett til side.
- 4Visp mel, sukker og salt i en middels bolle. Rør inn ¾ kopp pluss 2 spiseskjeer brunt smør (resterende smør reserveres til kaken); rør til det dannes fuktige klumper. Rør inn ingefær. Sett til side.
- 5Til kaken: Forvarm ovnen til 160°C. Smør en form godt. Visp allsidig mel og de neste 7 ingrediensene i en middels bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk det resterende 1 kopp brunt smør og sukker i en stor bolle til det er lyst og tykt, ca. 2–3 minutter. Tilsett egg ett om gangen, pisk godt mellom hver tilsetning. Pisk inn rømme, melk og vanilje. Rør inn melblandingen bare til den er jevnt fordelt.
- 6Sikt halvparten av kakerøren i den forberedte formen; jevn ut toppen. Strø