
Manhattan
Lær hvordan du lager den perfekte Manhattan cocktail med vår enkle oppskrift. Perfekt for fest eller en rolig kveld hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 1
drikke
Ingredienser
- Dash Angostura Bitters
- Dash appelsinbitter
- 1 spiseskje (1/2 unse) søt vermut
- 5 spiseskjeer (2 1/2 unse) rye whiskey
- 1 kopp is
- 1 (1/2 tomme tykk) skive appelsinskall
- 1 ikke-maraschino-kirsebær*
- 1 (4- til 5-tommers) trepinne
Fremgangsmåte
- 1I en avkjølt cocktailshaker eller et pintglass, bland Angostura- og appelsinbitter, vermut og rye-whisky. Tilsett is og rør til godt avkjølt, ca. 20 sekunder. Sil over i et avkjølt martiniglass eller coupeglass. Klem appelsinskall over drinken, slik at oljene faller ned i glasset, og kast deretter skallet. Tre en kirsebær på en spyd, legg den i drinken, og server.
- 2I en avkjølt cocktailshaker eller et pintglass, bland Angostura- og appelsinbitter, vermut og rye-whisky. Tilsett is og rør til godt avkjølt, ca. 20 sekunder. Sil over i et avkjølt martiniglass eller coupeglass. Klem appelsinskall over drinken, slik at oljene faller ned i glasset, og kast deretter skallet. Tre en kirsebær på en spyd, legg den i drinken, og server.