
Fabelaktige figgparfaiter
oppskrift på deilige og freshe fikenparfait perfekt for sommeren. enkel å lage og smakfull dessert for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp dadler, uten stein
- 1/2 kopp filtrert vann, pluss mer etter behov
- 1/2 kopp bløtlagte pecannøtter, avrent
- 1/4 kopp bringebær
- 8 ferske fiken
- Mynteblader eller ferskrevet kokos, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Legg dadlene i en liten bolle, dekk med vann, og la dem trekke i omtrent 1 time, eller til de er myke. Sil av vannet, og spar på væsken. For å lage nøttkremen, ha de utbløtte nøttene og halvparten av dadlene i en blender, og kjør på lav hastighet. Tilsett opp til 1/4 kopp av den reserverte bløtleggingsvæsken, og kjør til blandingen er glatt, men tykk. For å lage bringebulldressingen, blend den resterende halvparten av dadlene, bringebærene og den resterende 1/4 koppen av den reserverte væsken til den er jevn. Dressingen skal ha en tynn konsistens; tilsett eventuelt mer filtrert vann om nødvendig. For å lage parfaitene, kutt fikenene på langs i kvartaler (og la bunnen være intakt), og trykk forsiktig åpen. Skje litt av nøttkremen inn i midten av hver fiken. Anrett parfaitene på et fat, og drypp bringebærsirup over hver enkelt. Pynt med ferske mynteblader eller revet kokos.